1 Hafta sonra 50 liraya kimsufiden sunucu almayı düşünüyordum. Dün gece tek stok aşağıdaki sunucuyu görünce n'apmam gerektiği konusunda kafam karıştı. 20 TL daha fazla verip daha iyi teknik özelliklere sahip bi dedicated almak cazip geldi ve gece saat 3 gibi datzen canlı desteğinde Erdoğan beyle konuşmaya başladım. Sorularımı sordum, yanıtlarımı aldım. Bu sunucuyu almaya karar verdim. Gece atm ye gidip ödeme yapamayacağım için öğlene kadar kimse almamış olursa alacağımı söyledim. Aşırı uykum vardı, hesap numaralarını not ettim ve iyi geceler diledim. Fakat Erdoğan bey beni bırakmadı

Ürünün ihtiyacıma uygunluğu ve olası durumlar hakkında daha fazla bilgilendirdi. Şaşırdım açıkcası. Gecenin o saatinde ürünü satmak için anlaştıktan sonra müşteriye daha fazla açıklama yapmak ve çıkabilecek sorunlardan bahsetmek alışılmış bir durum değil, genelde satıcıların yaptığı ürünü pohpohlamak ve ihtiyacına uygun olmasa bile müşteriye ürünü satmak olduğu için. Bir müddet daha ürün hakkında konuştuk ve sanırım o sıra başka birkaç müşteri daha ürün hakkında bilgi almaya başladı. Eğer almayı düşünüyorsam konuyu kapatabileceğini, almaktan vazgeçsem bile sorun olmayacağını söyledi. Bu duruma sevindim çünkü bu sunucu ihtiyacım olandan yüksek seviyede ve uygun fiyatlıydı. Ödeme yapmamın herhangi bir garantisi olmamasına rağmen satışı kapattı. Esnemelerim artınca yeniden iyi geceler diyelip çıkmaya hazırlandım ama Erdoğan bey biraz daha beklememi rica etti, sunucuya işletim sistemini kurup denemem için bilgileri verdi. Denedim, bakındım, son konuşmalarımızı yaptık. Ürün ve karşılaşabileceğim sıkıntılar hakkında beni fazlasıyla bilinçlendirdi. Hatta bu sunucunun beklentimi karşılayamayabileceğini dahi belirtti. Fakat ben, beklentimin üstünde bi sunucu araştırması yaptığım için yeterli olacağını ve denemekten zarar gelmeyeceğini söyledim. İyi geceler dileyip çıktım. Gece yarısında yaklaşık 1,5 saat boyunca konuştuk. Kurumsal bir firmanın bu kadar ilgili, dürüst ve müşteriyi düşünen bir yapıya sahip olduğunu ilk defa görüyorum. Bir müşteri olarak, alacağım ürünün beklentimi karşılayamayabileceğinden çok, söz verdiğim saatte bi sıkıntı yaşarımda ödemeyi yapamayıp kendisine mahçup olurum diye endişe duydum. Bu hissi yaşatan biriyle çalışacak olmak şahsım adına mutluluk verici.
Yani özet olarak diyeceğim o ki; aracı firmalarla çalışmaktan çekinen biri olarak, aracı firma olan datzen yönünden kafam rahat. (Başkalarının söyledikleri ve kendi tecrübe ettiğim kadarıyla) Bilirim ki bu adam müşterisinin menfaatini gözetir, müşterisini mağdur etmez, onu bilinçlendirir, sorun çıktığında elinden geleni yapar. Datzen'den kaynaklanan bir sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Datacenter'da çıkabilecek bir sorunda da zaten ben kalkıp Erdoğan bey'e kızamam. Kendi sorumluluğunu yerine getiren bir insan.
Bu, üründen çok, Erdoğan bey ve Datzen hakkında bir yorum oldu. Böyle insanların piyasada olması sevindirici.
Tecrübe ettikçe ürün hakkındaki düşüncelerimi de yazıya dökerim.
Teşekkürler Datzen.
Edit : Link :
https://www.r10.net/dedicated-amp-co-...hdd-70-tl.html