fatihbaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
haklısın hocam yalnız bide resmen dalga geçiyorlar dedigim bi konu var.bi adsense hesabım vardı 2005 yada 2006da açtıgım.tek sitede kullandım,sitede en ufak bi degişiklik yapmadım.sitem hacklenmişti 2009da,2008 öncesi kayboldu sadece.neyse,sitede kullandıgım adsense banlandı.gelen mailda nedeni belirtilmedi,defalarca mail attım ama cevap gelmedi.sonra aynı bilgilerle tekrar başvurdum,kabul ettiler ama 3-5 gün sonra tekrar banladılar.bi süre sonra aynı siteye farklı bilgilerle 9 hesap aldım ve iki aşamalı onayı geçtim yani hesap tamamen onaylandı ama hepside tekrar banlandı,yine hiçbi neden gösterilmeden.sonra türk-yabancı biçok kişiye siteyi gösterdim ve sitede kopya içerik olması haricinde hiçbi neden yok,odur dediler.site magazin haberleri sitesi,orjinal içerik nasıl ekliycem?her haberin altına kaynak ekliyordum ve daha önce bunu 2 kez sordum yetkililere,sorun olmaz cevabı aldım.reklam yerleşiminde hatam olmadı çünkü 1 tane 336*280 konu başında reklam kullandım sadece,tek ihtimal söyledigim gibi orjinal içerik olmamasıydı.meger adsense artık içerik tamamen sana ait degilse adsense kullanmana izin vermiyormuş.arkadaş,madem sitede tüm içerik orjinal degil diye adsense yasak,yıllardır neden bişey demediniz?hadi onu geçtim,neden her başvurumda hesap 2 onayıda geçiyor sonrada tabi banlanıyor?çevremde binbir türlü hile ile 5-6 yıldır her ay sorunsuz para alan arkadaşlar var.adamlardan birisi bizzat kendini şikayet etti defalarca,hiçbişey oldugu yok.mesela mersinde 2 arkadaş var,kuzenler.bunlar 4 yıldır bi siteden parayla hit satın alıyor siteye,arama motorundan gelen hit yok gibi bişey.kaç defa gelen parayı gidip birlikte yedik,siteleri hala duruyor.içinde ekonomi ile ilgili 15-20 içerik var sadece.bunun gibi adamlar bi ton hile yapıyor,bişey olmuyor.biz normal kullansakda banlanıyoruz.biraz şans olucak bu işte birazda dikkat.sürekli google yeni kural eklemiş mi,güncellemiş mi diye dikkat etmek gerekiyor.daha önce sorun olmaz dedikleri olaydan bi anda hesabı kapatabiliyorlar.
Fatih, çok güzel yazmışsın yaşadığın süreci ve örneğiyle belirtmişsin.

Cinayet işlemek suç değil mi? Yakalandıgın zaman agır cezalara tabii oluyorsun. Peki ya yakalanmayan faili meçhul cinayet hiç mi yok? Elbette var. Bunuda bu şekilde algıla. Biraz farklı örnek oldu ama gerçekten sonuç itibariyle yakalanacaklar. Çünkü insanoğlu doyumsuzdur. Daha fazla kazanmak isteyecek yaptığı yöntem çok iyi bile olsa bir yerden faso verecektir.

Sen yinede kurallara uymaya bak. Ayrıca AdSense'ye başvuru her geçen gün daha fazla artmaktadır. Bu yüzdendir ki AdSense'de artık koymuş olduğu kurallara önem vermektedir. Bunu ilk başvuru sürecinden itibaren herkes görüyor zaten.