Tabii fikirlerin geliştirilmesi benim için önemlidir.
- Geliştirilmiş bir platformu geliştirmeyi düşünmüyorum, en azından bu kadar gücüm olmadığından eminim.
- 7-77 bir çok yaşın kullanabileceği bir sistem geliştirdim, bu sistemin içerisinde herkese hitap eden birimler mevcut, aslında birim değilde etiketler diyelim.
- Proje için öncelikle bir ay süre içerisinde fikir geliştirmek için tartışmalar yaptım, arkadaşlarımla ve çevremdeki insanlarla görüştüm.Tüm bu fikirler dahilinde iskelet oluşturuldu, ardından kağıtlara yazılımın arayüzünü çizdim, bir çok kez karaladım en iyiyi bulana kadar arayüzde düğmelerin yerlerini veya isimlerini değiştirdim.
- Kullanılacak projede javascript alt yapısı büyük oranda kullanılıyor, çünkü içerikler başka sitelerden json tarzında veri paketleri ile elde ediliyor, bu sayede kullanıcıya direkt boş sayfa değilde ilgisini çekecek sayfalar görüntülüyor.(Semantik)
- Bu bir hobi değil kesinlikle, çok başarılı bir iş modeli içinde alt yapı çalışmaların tamamladım. İş modelide reklam yerine, fayda üzerine kurulu olduğu için ihtiyacı olan kişilerin kesinlikle satın alacağı bir sistem üzerine kurulu.Ayrıca satın alan kişiye gerekli analitik bilgileri doğru şekilde vermek için kurumsal hesap ekranlarıda mevcut.
Daha önceden bir çok girişimi inceledim, batmış olanların en başlıca nedenleri, kopya yapmaları veya marka olmamalarıydı bana göre.Forum yada blog kurmayı düşünmüyorum, arkadaşlık sitesi kurmayı düşünmüyorum, arama motoru yapmayı düşünmüyorum.Daha önceden yapılmamış bir şeyde değil fakat 2-3 tane kaliteli fikrin kombine edilmiş hali bu sistem.Sistem gayet basit, öyle her dala atlamıyor, işe yaradığı bir nokta var haricinde hiç bir şeye karışmıyor.
Kullanan insanların %70'inin hoşnut kalacağını düşünüyorum, fakat bu insanlara ulaşmak için nasıl bir reklam politikası uygulamalıyım.Adwords görüntülü reklamla hedeflediğim sitelere reklam mı versem? Kaliteli bloglardan(takip edilen) tanıtım yazıları mı alsam?
Ne yaparsam bu kitleyi çekebilirim...