Sitem için belirlediğim stratejiye göre değişiyor... Ancak içerik eklemem gereken bir site ise;
Bot kullanmıyorum
Özgün yazı yazmıyorum
Özgün yazı yazdırmıyorum
Sağdan soldan kopyalayıp yapıştırıyorum.
Google da bunu çok seviyor.
Ama Niye?
Çünkü google ın yapamayacağını yapıyorum;
Spesifik özelliklere sahip konuları, bir araya topluyorum.
Hal böyle olunca google (yada diğer arama motorları)
kesinlikle olumsuz puan vermiyor.
Örnek vereyim;
Falanca artist hakkında bir site açıyorum (bunu herkes yapıyor)
O artis hakkında sosyal medyada (20-30 ayrı mecra) yapılan tüm yorumları siteme koyuyorum
Ve, hedef kitlesi o artis hakkında yapılan yorumları tek ekranran görmek isteyenlerden oluşan bir site oluşuyor... ve diğer tüm artis siteleri güle güle oluyor ve benimki tepeye oturuyor... (biraz teknik ve teknoloji kullanmıyorum dersem yalan olur tabi

)
Başka örnek;
Film sitesi kuruyorum (bunu herkes yapıyor)
Ve bir konu belirliyorum (örneğin "aşk filmleri")
Sitede
sadece "aşk filmleri" yer alıyor... e diyeceksiniz ki, belki herkes değil, ama bu da yapılıyor (azda olsa)
Sonra gidiyorum imdb ve benzeri otorite sitelere (türk veya yabancı)
En çok tutulan (top 100 gibi) filmleri es geçiyorum. Niye? Çünkü en çok tutulan bir film varsa, sırf meraktan bile olsa, ekstradan "tık" alıyor ve tutulmuyor bile olsa, ivme kazanarak, harbiden en çok tutulan olmaya başlıyor.
Ben ne yapıyorum?
Yorumlarına bakıyorum ve en çok yorum alanlar içinden, olumlu yorum alanları seçip teeeek tek koyuyorum... disiplinimi bozmadan 3 ay yapıyorum bunu... günde 5 er dakikadan 6 film (yani yarım saat ayırarak) koyuyorum... bu da 3 ayda 500 film yapıyor.... birazda teknoloji katıyorum işin içine ve ben haberi eklediğimde otomatik olarak önce ping sonra im... 2 aydan sonra bana ortalama günde 3-4$ getiriyor... buda ayda 100-150$ yapıyor... paralel zamanda bunun gibi 10 farklı kategoriye giriştiğim için toplamda 10 site için 2 ay boyunca günde 5er saat çalışmış oluyorum... ve artık siteyi bırakıyorum...
ve sonuç;
10 site birden aylık 2000 TL civarında sadece adsense den para kazandırıyor... kimsenin mıçında filanda link satmak vs için uğraşmıyorum... tabi bu sitelerden kendime çıktığım linklerde ekstra kârım olarak kalıyor.
ve bunun gibi sürekli proje üretiyor, faaliyete geçiriyor, arkasında duruyor ve çalışıyorum/yatmıyorum.
Herkesin rekabet halinde olduğu yerden ka-za-na-maz-sı-nıııız... kendi çöplüğünüzü seçin

ve asla sidik yarıştırmıyor, akıl yarıştırmaya çalışıyorum... ve kimsenin bişeysiyle gerdeğe girmiyorum.
kalın sağlıcakla.
.