BoDY_GuaRD adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar siteyi ben yeni inceleme vakti buldum.
Eskiden varmıydı böyle bir belge, yenimi eklediler bilmiyorum fakat kooperatif birde taahhüt vermiş bu hizmetlere.

TAAHHÜTNAME
· Belirtilen kar payı tutarı üyeliğin başladığı tarihten itibaren 3.yıl sonunda başlayarak her ay ödeneceğini,
· Her 5 baş hayvanda bir kar payının ve et süt oranının artacağını
· Et ve süt almak istemeyen üyelere , etin ve sütün o günkü piyasa değerindeki ücretin ödeneceğini,
· Üyelikten ayrılma durumunda üye kaç baş hayvanla katıldıysa, katılım sayısı kadar hayvanlarını alabileceğini ya da o günkü değerindeki ücretini alabileceğini,
· Üyelerin ortaklık katılım paylarının sigortalı olduğu ve risk taşımadığını ( Sigorta poliçeleri üyelik başladığı anda üyelere verilecektir )
· “Keçi ve Koyun ücretleri’’ortaklık katılım payı ve yılda bir kez ödenecek 100 TL’lık aidat dışında hiçbir ücret talep edilmeyeceğini taahhüt ederiz.

S.S BÜYÜK ANADOLU TARIM VE ZİRAAT ÜRÜNLERİ ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ

Başkan II.Başkan Muh. Üye

Siteye girdiğinizde üstteki linklerden "Taahhütname" kısmına tıkladığınızda bu belge açılıyor.
Belgeye göre paramız sigortalı hiçbir riski yok. İstediğimizde ayrılabiliyoruz felan..

Forumda daha bilgili avukat vs.. arkadaşlar varsa, bizlere daha da yardımcı olabileceklerdir.
Merhaba arkadaşlar, ben de bu konuyu uzunca bir süre araştırdım.

Öncelikle neden 3 sene ?
3 sene sonunda sizin verdiğiniz 5 koyunu üreterek 50'ye çıkarıyorlar. Size sadece 5 koyundan kar payı veriyorlar.

İlk bakışta çok mantıklı geldi. Hemen aradım yaklaşık 3 hafta önce.

AMA
Bana bir sözleşme yolladılar. Küllahçı kağıdı...

Yukarıda arkadaşın kooperatif sitesinde görüp yazmış olduğu hiçbir sözün TEK KELİMESİ DAHİ sözleşmede geçmemekte.

Akşam uygun olursa sizler ile sözleşmeyi paylaşırım...

Biraz internette araştırma yaptığımda karşıma *********** olduklarına ve söylendiği gibi trilyonlarca TL yatırımı bırakın, bankada yalnızca 30.000 TL'leri olduğuna dair iddaalar gözüme çarptı.

Bu akşam arayıp, "bu sözleşmenin saçma sapan bir kağıt parçası olduğunu ve yeni sözleşme ile beraber bir banka teminat mektubu yollamazlarsa sisteme katılmak istemediğimi" söyleyeceğim.

%90 katakulleli bir iş bu. Hiç bulaşmayın derim...

EDİT: websitesine girilmiyor, google'da da çıkmıyor. Hayırdır inşallah... İnşallah vurgunu yapıp yok olmamışlardır.