axiyim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Marmara İşletme, ardından aynı üniversitede İşletme ABD, Muhasebe Denetimi Bilim Dalı yüksek lisans mezunuyum.

İşletme bölümü, mezunlarına herhangi bir ünvan kazandırmaz.
İşletmecilik diye bir meslek yoktur.
Biraz daha ileri gidelim; uzmanlık da vermez.
Bir işletmenin ihtiyacı olan herşeyden biraz verilir bölümde...
Son sınıfta sözde uzmanlık alanlarına göre tüm dersler seçmeli olarak alınır (Marmara'da böyle) ama muhasebe, pazarlama ya da yönetim alanında uzman olunmaz.
Mezun, mesleğini çalışmaya başladıktan sonra, bilfiil işletmenin içinde edinir ve öğrenir.

Öğrencinin gelişimi çok büyük ölçüde şahsi meziyet ve gayretine bağlıdır.
Okulda verilenle yetinen kişi mezun olduğunda çok zorlanır.
Seminerleri, panel ve sempozyumları takip eden, lisans esnasında İngilizce'yi sorun olmaktan çıkaran, okurken en azından part time çalışan öğrenci mezun olunca rahat eder. En azından işletmeyi gerçek hayatta tanımış, kendisine uygun olabilecek meslek türlerini yakından tanımış olur.

Öte yandan, gerek memur kadroları, gerekse özel sektör çalışma alanları oldukça geniştir.

AÖF'nin ve vakıf üniversitelerinin yaygınlaşmasıyla lisans mezunlarının sayısı da oldukça artmıştır. Bir adım öne geçmek isteyenler tezsiz yüksek lisansa yönelmişlerdir.

İmkanı ve vizyonu olan işletme öğrencileri mutlaka yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapsınlar. Ancak, yurtdışındaki özel üniversitelerden kabul almak hiç de kolay değil. Bu bilinçle hazırlıklar tamamlanmalı.

Benim alanım muhasebe ve denetim. İmkanım ve yol gösterenim olsaydı mutlaka İngiltere ya da ABD'de iyi bir üniversitede yüksek lisans ve doktora yapmak isterdim.
Yaş 36...
2 çocuk...
Ben gözümü geç açtım...
İnşallah yazdıklarım size faydalı olur.
yorumun için çok teşekkür ederim , yüksek lisans için hangi alanı önerirsin? Bir de şuan hangi işle meşgulsunuz?