Sahibi olduğum şirketin bulunduğu sektörde, özellikle rekabet ortamınında yüksek olması sebebiyle adwords reklamlarındaki sıralamalarda bile oldukça iniş-çıkışlar yaşanırken, Google'ın saçma sapan bir sıralama sistemi ile bir siteyi ilk sıraya alması biraz can sıkıcı oldu.
Örneğin
uyku ilacı, kelimesinde ilk sırada çıkan sitede 3-4 makale yer alıyor başka içerik yok, ve makaleler malesef kelime ile alakalı değil, yani
uyku ilacı kelimesi saçma sapan alakasız bir yazı içerisine rasgele yerleştirilmiş.
Örneğin;
uyku ilacı kelime için (kelime temsilidir, anlattığım kelime değildir)
Alıntı
Bugün okula gittim. Okulda çok güzel vakit geçirdim uyku ilacı. İkinci dersimiz boşdu, öğretmenimiz gelmedi, bizde bahçeye çıkıp top oynadık. Yaklaşık 2 saat boyunca bahçede top oynamak uyku ilacı gerçekten çok güzeldi. Sonrasında Matematik dersimiz vardı uyku ilacı
Şeklinde giden bir sistem, ve aynı şekilde çalışan aynı kişiye ait 3-4 web sitesi var ve hepsi çok uzun zamandan beri ilk sayfada yer almakta.
Yani bir hafta sonra spama girer vs gibi bir durum yok adam 5-6 aydır aynı yerde duruyor.
Hiçbir backlink...vs çalışması yaptırılmamış sitelere, sadece bu anlattığım saçmalık ile ilk sayfaya çıkılıyor.
Ben ise aylık 1000 TL civarında Adwords reklamı vermek zorunda kalıyorum.
Burda öğrenmek istediğim herhangi birşey yok, yani arkadaşlar ne yapmam lazım gibi birşey sormuyorum
Yani yok sosyal medyanın gücüydü, makale reklamdı, backlinkdi bilmem neydi falan herşey boş geliyor
Benzer bir olayla karşılaşan var mı sadece onu merak ediyorum.