ReferXchange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
★ ★ İnternet Girişimcileri İçin İpuçları ★★ Sadece 19 TL ★ ★

Taslak halde hazırladığım kitabın ilk sürümünü son haline getirmeden önce tavsiye ve talepleri de toplamak istediğim için satış konusu açmayı uygun buldum. E-Kitap 20 Aralık'ta hazır olacak ve satın alanlara sunulacaktır.

Bu forumda ve diğer webmaster forumlarında bir çok kişinin çeşitli işlere atılmak için heveslendiğini; ama gereken özeni göstermeden iş yapmaya kalkışıldığını görüyorum ve üzülüyorum. Sonuçta yüzlerce başarısız girişim insanları belli kısır alanlara yöneltiyor.

Forumda satışı yapılan e-kitap'ların yazarlarının tamamı için geçerli olmamakla birlikte, temel mantık yapısını kuramayan ve dilimizi yetkin şekilde kullanamayan kişilerin yazdıkları, basmakalıp ifadeler içeren e-kitapları okuduktan sonra bu e-kitabı hazırlamam gerektiğini düşündüm. Faydalanılacağını umuyorum.

Kitap temelde internet girişimcileri için bilgiler içerse de; diğer alanlardaki bir çok girişim için de temel alınabilecek bilgiler içerecektir.

Amacınız, sadece bir internet sitesi açmaksa ve bu işinizi günün birinde yasal zeminde faaliyet gösterecek bir işletme bünyesinde devam ettirme niyetinde değilseniz kitaptan faydalanabileceğinizi düşünmemelisiniz.

E-kitap içeriği ve örnek konu başlıkları:

1- Yaratıcı düşünme tekniklerinden faydalanarak niş alanlar bulunması ve orijinal iş fikri geliştirme yöntemleri.

2- Hazırlık aşamasında yapılması gerekenler.

3- İş planı hazırlanması.

4- Kaynakların değerlendirilmesi.

5- Reklam stratejisi geliştirilmesi.

6- Yatırım bütçesi optimizasyonu.

7- İnsan kaynağı planlaması.

8- Karlılığı sağlama ve sürdürme yolları.

9- Yapılmaması gerekenler, büyük yanlışlar ve önemli uyarılar.

10- İşler ters giderse? (B ve C planları, çıkış stratejisi.)

11- Maliyet analizi.

12- Alternatif maliyet analizi.

13- Finansal planlama ve bütçe.

14- İş yaşamı ve yöneticilik ile ilgili pratik bilgiler.

Diğer gişirimlerle ortak bir çok nokta olmakla birlikte özellikle internet ile ilgili bir proje ya da fikir sahibi iseniz başkalarının deneyim ve bilgilerinden faydalanmanızı ve kendinize bir yol belirleyerek ilerlemenizi tavsiye ediyorum. Planınızı hayata geçirmeden önce yeterli donanıma sahip olmadığınızı düşünüyorsanız, bütçeniz sıkıntıya girecekse, aslında başarılı olabilecekken imkansızlıklar yüzünden başarısız durumda kalma ihtimalinizi yüksek görüyorsanız yapmayı düşündüğünüz işe hiç girişmemenizi tavsiye ediyorum. Bu konuda ısrarcı "start-up"çı melek yatırımcı tayfasının verdiği telkinlere aldanarak piyasada onlarca saçma girişim olduğunu gördüğüm için özellikle belirtmek istiyorum:

"bazen bir işe girişmenizi engellemek için harcanan çaba çok hayırlı olabilir."
Bu kitabı okuduktan sonra muhtemelen ya vazgeçeceksiniz ya da başarılı olmak için daha fazla beklemeniz gerektiğine ikna olacaksınız; ancak, zamansız olarak bir işe girip "yandım anam" demenizden çok daha iyi bir seçenek olabilir hiç başlamamak...

Kitap içeriği ile ilgili önerileri ve tavsiyeleri dikkate alarak kitap içeriğinde değişiklik yapabilirim. Katkıda bulunanlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Kitabı aralarak bir işe sorunma düşüncesinde olan kişiler için orijinal iş fikirleri ile ilgili satış konuma da göz atmalarını öneriyorum:

Proje Aramaya Son :: Satılık Niş veya Orijinal İş Fikirleri 99 TL.

Saygılar
Daha önceki iletişimlerimizden gördüğüm kadarıyla kitap içeriğinin kalite olduğuna eminim. Tebrik ederim.

Aralık ilk haftasında Ö.M. gönderip bir tane isteyebilirim.