Açıklama gereği duymamıştım, hangi seçeneğin olumlu olduğu ortada olması lazım zaten?
Açıklama gereği duymuyorsanız "ipucu" diye vurgu yapmanız da yersiz oluyor. İpucu diye verdiğiniz başlıklar bunlar mı?
Domain Yaşı - Yaşlı olunca link konusunda abanmayı biraz daha imtiyazlı yapabildiğin için seo için yararlı deniliyor.
Domain Who is Detayları (Örn. Who is bilgileri gizli mi / açık mı) (Bu konu çok tartışmalı bir mevzu ve net bir cevap bulamadım) - Bu tamamen saçmalık.
Coğrafi Uzantı ( .com vs. com.tr) - Cografi uzantıya önem verilseydi heralde bugün bütün tepedeki sitelerin uzantıları com.tr olmalı idi. Ama bundan da görüldüğü üzere, cografi uzantı da saçmalık. İşleyen demir parlar hesabı, çalışan site üst sıraya çıkar.
Domain Uzantısı ( .com vs. .biz) - Yukarıdaki ile aynı cevabı veriyorum.
Subdomain mi ana root domain mi - Sub olunca daha fazla seo yapmak zorunda kalacaksındır. Domain'i normal kullanınca daha dar kapsamlı çalışma yapacağın için işin maddiyat kısmını gösteriyor bu.
Domain geçmişi kayıtları (Ne kadar sıklıkla IP değiştirdi vb.) - Diyorsun ki; "Google efendi işini gücünü bıraktı domain'lere whois çekip "hmm, bu domain'in whois'ini gizlemişler acep bir halt mı karıştırıyor?" ya da "hmm, bu sitenin ip'si sürekli değişmiş, komşuları ile geçinemiyor mu?" şeklinde değerlendirmelerde mi bulunuyor? Evet, bazı değerlendirmelerde bulunuyordur ama senin düşündüğün derecede olmadığı aşikar.
Domain geçmişteki sahibi (Kaç kere sahibi değişti vb.) - Yukarıdaki cevabın aynısı burada da geçerli.
Domainde keyword geçip geçmediği - Bu etkendir.
Domain sadece hedef keywordden mi oluşmuş - Bu nasıl bir ifade anlayamadım. Keyword ile hedef keyword arasında ne fark var? İkiside keyword.
Domain IP - Bunu yukarıda yazmışsın zaten. Bundan da anlaşılıyor ki "ben bir ipucu başlığı açayım ama açıklama yapma gereği de duymayayım" diyerek yola çıkmışsın ama içerik yazarken bile zorlandığın için sürekli tekrarlarda bulunmuşsun.
Aynı IP'deki diğer siteler - Şimdi sen ipucu verdiğini düşünen bir arkadaş olarak ve devamında da "açıklama gereği duymamıştım" diyerek de "bu kadar basit şeyler için açıklama yapmaya ne lüzum var" şeklinde bir tavır sergileyen insan olarak aynı ip'deki diğer siteler ne alaka diyeceğim? Dünyada kaç milyar site var ve kaç milyar ip var? Bunun muhakemesini yaptın mı ki hiç?
Coğrafi hedef belirleme (Webmaster Tools'tan) - Lazım diyorlar.
Valla sizler olmasanız, bu ipuçlarını bizim gibi cahillere kimler verecek bilemiyorum. Teşekkürler ip uçları için. Biz de kedi gibi oynadık o iplerle