Bir arkadaşımız kelime araçları ile ilgili bir soru sormuş. Ücretsiz kelime araçlarını kullanmıyorum. Açıkçası tavsiye etmiyorum. Şöyle düşünün ücretsiz araçlarda aranan ve popüler olarak görüntülenen kelimeleri ilk defa siz görmüş olmuyorsunuz. O kelimeler her gün binlerce kişi tarafından denendiği için iyi bir kazanç elde etmek zor olabilir. Ücretli programlar için birşey söyleyemem yani kaliteli ise kullanabilirsiniz. Ben daha çok geçmişte oldukça pahalı kendi yazdırdığım programı kullanıyorum ama bunun yanı sıra ağırlıklı olarak manuel aramalarımı sosyal medya üzerinde yapıyorum. İlgi duyduğum konuda özellikle twitter tabanında konuşulan konulara dikkat etmek gerekiyor. Cpa Kazandırır mı başlıklı konuda bu konuyla iligli bir soru sorulmuştu ve soruyu yanıtlarken bir başka arkadaşımız bazı twitter servisleri linklerini vermişti. Geçmiş konudan onları araştırın faydalanırsınız.
----------------------------
Bir arkadaşımız mailde blog yapmak istediğini belirtmiş. CPA'ya uygun blog temaları araştırın. Konuyu güzelce yazın içine cpa linkinizi öyle bir tanıtımla yerleştirin ki işin bir pazarlama değil tavsiye olduğu izlenimi verin. Buna yönelik çalışma yapmadan önce bu konuda çeşitli blogları araştırıp nasıl bir strateji uyguluyorlar bakmanızı öneririm. Daha sonra siz de kendi stratejinizi oluşturun. Bu tarz sistemlerde şöyle bir durum var aslında ve oldukça kazançlıdır. Google'ın kendi affilate sistemine katılabilirsiniz. yasal olarak googledan yasaklı olmadan işi o şekilde yürütebilirsiniz. Ama ilgili konuya kaliteli tarfiği çekmekten ibarettir. Aylık 3-4k gelir elde eder miyim diye sormuşsunuz. Blogu açtığınız üç beş içerik eklediniz hemen böyle para gelecek vs diye beklemeyin. Blog işi biraz birikim zaman işidir seo işin içine girer vs vs yani zaman gerekir. Hızlı LP işi gibi değil yani. Her sistemin farklı uygulaması stratejisi ve deneyim kazanma durumu vardır. O nedenle CPA evet çok kazandırıyor ama rüya da görmemek lazım bir haftada zenginlik hayali kurmayın....
Bol kazançlar....