Burada gözden kaçan bazı hususlar var.
Bir SEO şirketini elbette başındaki adam götürür ama ekibin kalitesi piyasa payını belirler.
Bizim SEO hizmeti verdiğimiz yüzlerce girişimci marmaraweb'in fiyatlarını duysaydı direk sitelerini shift+delete ile siler piyasayı bırakırdı.
Bir SEO ekibi oluşturmak gerçekten çok güç bir iştir. Bunu bu ülkede ilk başarabilen de
******** ve
Eloxy olmuştu.
Diğer şirketler ya web tasarımdan geliyorlardı ve kendi portföylerine hazır şekilde SEO satmaya çalışıyorlardı ya da SEO odaklı çalışmak için sıfırdan yola çıkan şirketler küçücük ciroların dışına çıkıp markalaşamıyorlardı.
********, elbette Kaan Gülten'in hem şahsi bilgi ve becerileri hem de
SEO HOCASI markasını kullanarak çok başarılı bir portföy oluşturmayı başardı. Elbette bu başarı havadan gelmedi. 8 ay boyunca, SEO aramasında kafada durmak öyle hafife alınacak bir iş değildir. Bir de bunu bir tane bile illegal link kullanmadan gerçekleştirdi.
Bugün ******** portföyündeki kelimeleri ve şirketleri duysanız çoğunuzun dili tutulur. bir çoğunda kapışıyoruz ama onları geçtiğimiz kelime yok sanırım... Bir sn bunu kontrol ettiriyim, geçmişizdir ya
Eloxy ise hiç SEO kelimesinde yer almadan kendi başına SEO alanında adını oldukça duyurmuş bir ekiptir. Şirket bana ait olabilir ancak başta da bahsettiğim gibi bu çok ciddi bir ekip işidir.
Benim bildiğim tek bir şey var. Bizi arayan müşteriler arasında hiç "MarmaraWeb, Sarvon, vb..." şirket isimleri duymadım. Hep SEOHOCASI diyor müşteriler...
Bu konuyu bir gün merak edip Kaan Gülten'e sormuştum. O da piyasada bu diğer bahsi geçen şirketlerin adından söz edildiğini duymadığını fakat Eloxy diyen çok insanla karşılaştığını açık yüreklilikle benimle paylaşmıştı.
Demek ki burada şöyle bir konu var: Bizim bilmediğimiz bir piyasa ile iş yapıyor bu diğer şirketler...
Başka bir açıklaması olamaz çünkü