partnership adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
islamiyette 4 kadına kadar olabilir diyorsunuz, belki o dönemlerde olabilirdi evet. Ancak artık kadınlar savunmasız, ayaklarının üstünde duramayan, konuşamayan, düşünemeyen varlıklar değiller. Hz.Muhammed sav.'in de bir çok karısı olmuş olup, rivayete göre bazı eşleri ile sadece korumaya almak için evlenmiştir ve boşadıkları da vardır.

Kuran'da yazana göre erkek birden fazla eş alabilir, ama tüm eşlerine maddi-manevi aynı mesafede olmak zorundadır. Bu addi anlamda olsa bile manevi anlamda malesef mümkün görünmüyor. Çünkü 4 eşiniz bile olsa bunlar arasında en az biri gözdeniz olacaktır ve ona daha fazla sevgi, şefkat besleyeceksiniz.

Türkiye islam ile yönetilmediğine göre misakı milli sınırları içinde bu tür çok eşlilik yasal olsun vs. safsatasından vazgeçmeli herkes. Karısı ile muhabbeti biten, ilişkisi biten boşasın sonra gidip ne yaparsa yapsın. Bırakın bu çağ dışı saçmalıkları.

Bir de sözde haremlik-selamlık yaşayan "bu kadın" nasıl oluyor da eşine arkadaşını teklif edebiliyor, işte islamın nasıl kullanıldığını görün. sömürülüyorsunuz milleeeet
islamiyet evrenseldir ve zamana göre değişkenlik göstermez, çünkü insanlığın klavuzudur. Yaradan Allah c.c. olduğuna göre günlük kanunlar ile bizi oyalamaz. Konuyu sağa sola çekmek Allah c.c. ne iftira atmakdır.

Peygamberimize 4 ten fazla eşli olma izni verildi bu bizi bağlamıyor peygamber değiliz çünkü.
Kadınlar madem güçlüler neden nafaka ve tazminat alıyorlar boşandıkları eşlerinden. ? bir cevap lütfen.

Aralarında adalet şefkat sevgi vb. konularında eşit olmak var zaten bunu yukarıda söyledim ben istedim oldu diye birşey yok. benim dikkat çekmek istediğim şey bu değil zaten, 4 hatunu kimse idare edemez bu zamanda (evliyken tabi) evli olmadan 10 tanesini idare edenler var.

Mantık hatası var bunu söylemeye çalışıyorum, hayatında 20 tane erkek-bayan olan giren çıkan vb. matematiğini kendin yap işte bunun söylediği arasında ne fark var ? birinde sevdim abi var diğerinde izin veriyor.
kadın razı olduktan sonra kime ne ? ve bu kadında rıza göstermiş.

kadını aldatmak daha kötüdür dini açıdandan diğer açılardan da.