DreamSinger adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam resmiyette henuz hiçbir kurulum işlemi gerçekleşmemiş dükkan kiralandı malzemeler alındı lakin resmi kayıtlar yapılmadı, kurulum desteklerinden yinede alamazmıyım ?
Dostum, öncelikle şunu söyleyeyim; Bir yazından firma olmadığını, diğer bir yazından ise firma olduğun anlamı çıkarmak mümkün. Haliyle kafamı karıştırırsan cevap da ona göre olur.

Firma değilsen evet, Girişimcilik Destek kapsamındasın demektir. Ancak bu destek için gerekli aşamaları tamamlamak ve zaman ayırmak epey bir sıkıntı. Bilmem bunu tercih eder misin.... Ben uğraşmaya değer bulmamıştım açıkcası!

Benim önerim sözleşmesi size uyan temiz, 2 yılı aşmış bir şirket alarak başlamanızdır. Tabi güzel bir projeniz olacaksa... Yoksa rutin genel desteklerle devam edersiniz.

Son olarak hasanyildiz84 müstear adı kullanan arkadaşımız konuyu çok güzel aktarmış. dikkatlice okuyarak kendinize bir yol haritası çizmenizi öneririm.

Bu durumda en temel aşamadan başlarsanız (Girişimcilik Destek) süreç ve sonuç kıyaslaması yaparak karar verin. Eğer bu noktadan başlamak zaman kaybı gibi gelirse 2 yıl ve üzeri temiz şirket seçeneğini düşünün.

Eğer benim tavsiye ettiğimi yapacak olursanız şirketin ilk etapta tüm hisselerini almayın.%50 sini alarak gerekli KOSGEB işlemlerini başlatın. Tamamını alırsanız yeni şirket muamelesi görürsünüz. Bu şekilde şirketini kim verirki derseniz problem değil. Bir sözleşme imzalayabilirsiniz. İmza tarihinden sonra çıkacak her türlü borç ve vergiler size ait olur vs. Bir süre sonra tamamının devrini alırsınız.

Bu şekilde başvuracağınız destek ve hibe seçenekleriniz daha fazla olacaktır. Artı eksi değerlendirmek size kalmış. Kolay gelsin.