4gb ramdan bahsediyoruz hocam?
maç sunucusu en fazla 128/256 mb ram yer daha ne kadar yiyecek her server 2 gb rammi yiyecek?
Abartılacak bir şey yok hocam.
Bahsedilen orda ram değil, CPU oranı VDS ile VPS deki cpu oranı ile Dedicateddeki CPU oranı arasında dağlar kadar fark var.Sen bi CPU yersin ana makina etkilenir dedicated sahibi seni uyarır.Bahsedilen olay CPU yoksa çok ram yemiyor cs 1.6, CPU, Load Avarage, uptime durumundaki ping oranından bahsediliyor burda
Sana ben burda bazı kavramlarıda açıklayım
Load avarage: makinanın kanal geçidirir.mağarası gibidir.Misal bir mağaradan geçiceksiniz 20-30 kişi geçiyorsunuz ancak girerken sıkışarak geçiyorsunuz mağaradan ve bu mağaraya olumsuz yönde etki ediyor.
CPU: merkez işlem birimidir.Makinadaki işlemlerin yapılabilmesi için cpu ya ihtiyaç vardır.Örnek saniyede 1 milyon işlem yapabilen cpuya 1 ghz hızında cpu denir.
uptime: makinanın açık olduğu süresidir.Buna neden gerke var makinanın ilk gün açık olduğunda load avarage ve cpu durumu ile 15 ve 20. günde açık olduğundaki durum arasındaki farkı incelemek.
ben 8 GB VDS ye 3 sunucu kurdum wmware den limitlerini kaldırdım 1 serveri 25 2. si ise 10 kişiye çıkardım sunucudaki htop görüntüsünde oluşan çekirdekdeki CPU Durumlarının hepsi %100 e çıktı.VPS ve ya VDS Cpu Oranı çok düşük olduğundan siizn kuracağınız sunucu ve ya şöyle diyim sunucular açısından çok etkili olucaktır.Piyasada zaten VDS ve ya VPS ile rahat bir şekilde FPS Sunucusu yürütülebilseydi insanlar Hostlara bölercesine FTP vermek için çabalayıp dedicated ile ilgili bu kadar çabalamalar olmazdı.Son olarak bilgisi aşşağıda olanda bildiği kadarı ile söyler sürekli bunu iğnelercesine yazmanız hoş birşey değil saygılarımla..