Merhaba,
2009 yılında budan 3 yıl önce bu konuyu açtım altında zaman zaman yazanlar oldu karşı olanlar oldu olmayanlar oldu ama yorum yapan arkadaşlara bir kaç cevabım var buradan 3 sene sonra oldu ama olsun.

2009 zamanındaki durum için yorum yapıyorum şu andaki kanuna göre değil ona göre okusun herkes lütfen.

1- Vergi indirimi deniyor.(Neyin vergi indirimi arkadaş ben şirketimi emekli ediyorumda vergiden düşücem nereden düşeceksin vergiyi ha çalıştığın yere başvurucaksın o vergiden düşecek sana verecek öylemi çok beklersiniz.
+ vergisi ödenmiş bir para ana paranın vergisi yatırdığın paranın vergisi öylemi kerizdi bu millet).

2-) Bankalar hayır kurumu değil millette hayır kurumu değil parasını yatırıyor çalıştırıyor sağa sola yüksek faizle kredi veriyor zaten kazanıyorsun neyin hayrından bahsediyorsun hesap işlem ücretlertinden kart ücretlerine saçma sapan dosya masrafı adı altındaki alınan ücretlere kadar neler var.

3-) Günlük gülistanlık refah seviyesinin %70 lerde olduğu bir ülkede yaşamıyorsun bu ülkede sabah kalktığında 1000TL borcu olan 1500TL olmuş zamanlar gördü saçma sebeblerden dolayı devalasyonlar oldu halkın %70 asgari ücretle çalışıyor her şey olabilir her şey insanın başına gelebilir ve birikimini çekmek zorunda kalabilir bu zor durumda bankalar ve devlet senden para kesmek için bahane arıyor sizde bunu savunuyorsunuz öylemi.

4-) Neden şikayet edildiğini aklı başında olan bir insan anlar anlamaması için ya saf yada bu işi yapıp zamanında insanları bankadan maaşına prim alabilmek için kandıran insanlardan olması lazım.

5-) Bunu güzelce teşvik edenler temsilciler sana bir şey anlatmıyor 2 ayrı firmanın temsilcisinin üye olman için söylediklerini aktarayım aynen.
( Efendim bu para size birikim sağlayacak eğer 10 yıl çekmezseniz emeklilik zamanınıza kadar değerlenecek ve maaş alacaksınız yada 10 yıl sonra %10 vergisi kesilip tamamını alabileceksiniz. isterseniz paranızın tamamını acil durumlarda çekebilirsiniz.) 2007 yılında ödenmeye başlanan 15 ay boyunca ayda 150TL ödenip süre sonunda 2250TL kazanmış bir fondan bahsediyoruz.Ayrılırken aldığım para 1435TL Arkadaşlar gerçek bu Kazanılan para 0TL fon 15 ayda 0TL kazanmış 2 ayrı firmadada durum aynı çıkış evrakları halen elimde.Nedeni sorduğumda efendim siz fon değişikliği yaptırmamışsınız kazanmayan risksiz fondaymış.(Ulan ne bileyim ben hangi fonun ne kazandırdığını emeklilik dedin yatırdım fonu monuda anlatmadın o zaman, çıkışta anlatıyorsun.)Kim bilir bundan habersiz para yatırıpta 10 sene sonunda şaşıracak kaç kişi var.Yalanın bini bin para keşke telefon görüşmelerini alabilsek şaşarsınız.
Banka yetikilisi ile konuşuyorum diyorumki falan temsilciniz şunları söyledi anlattı bana diyorki o kendi insiyatifine göre anlatmış yapabilmek için söyledikleri bankayı bağlamaz diyor.
"Sen dedim dalgamı geçiyorsun benle banka çalışanı banka adına iş yapıyor söyledikleri bankayı bağlamaz o zaman kesin fon paralarınıda dedim şahsi hesabına aktarıyordur arkadaşınız, bankayı bağlamıyor ben onun müşterisiyim neden olsa"

Bunuda kenarı koyun 10 yıl sonra çıkın kazandığınız getiri acaba %10 muki sizden %10 para kesiliyor %2 fon yöneticisi %2 banka masrafı falan derken ettimi size %15 hadi 10 yıl sonra dahi çekmiş olsun güzel güzel kazandığın ve üstüne eklediğin paradan %15 kesilsin bakalım ne kadar kazandın
---------------------------------------------
2009 zamanı için yorum bitti.

Günümüz.

6- "Şikayet etmesi gereken yerde şikayet etmeyen haksız olduğu yerde de kıyameti koparan bir milletiz " ilk cevap veren arkadaşım yazmışsın ya böyle.

Ben ve benim gibiler şimdiye kadar bunları dile getirmeseydik her yerde yazıp insanları bilinçlendirmeseydik bu gün ne geri ödenen stopaj kesintileri nede devletin ödediğin prim üzerinden vereceği %25 ek katkı olurdu.

Ama tüm bunlar olduktan sonra binlerce insan bu sorunu yaşadı ve herkes soğudu paralarını yok pahasına çektiler heba ettiler ve nefret ettiler.
Şimdi firmalar ve devlet teşvik ederek bu kişileri kazanmaya çalışıyor.
Artık yoğurdu üfleyerek yiyoruz acaba bunun altından bir şey çıkarmı..

Sonuç olarak şu andaki durum ve yasalar göz önüne alındığında Bireysel emeklilik yapılırmı sorusunun cevabı EVET yapılır hatalardan dönüldü.

Sen yaparmısın sorusuna cevabım Kesinlikle HAYIR.

Sevgiler