Çok uzun bir süre Eloxy'de bulunmuş biri için çok talihsiz bir açıklama olmuş

siyahbeyaz34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de imzamdaki astroloji sitesini açtım. Şu an 260 civarı makale var. Günlük burç yorumları dışında hepsini ben yazdım. Çok emek verdim ama siteye googledan 10 kişi ancak geliyor.

Google'ın ne siteleri iyi analiz ettiğine inanıyorum ne de özgünlüğe çok önem verdiğine...

Google şöyle, google böyle, google aptal değil diyor bazıları. Ancak ben sitelerin içerik kalitesini dahi analiz edemeyecek kadar zayıf olduğunu düşünüyorum. Hatta gözlemlediğim kadarıyla yahoo arama motoru googledan çok daha iyi.

Hak edenin kazanması için belki de daha çok zaman geçmesi gerekiyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 19:42:45 -->-> Daha önceki mesaj 19:36:50 --

Aslında iyi bir arama motoru sadece site içeriğine bakarak doğru sıralamalar yapmayı bilmeli. Google da güya bunu yapabiliyormuş gibi para ile backlink almayın diyor. Para ile backlink almasak neredeyse siteyi görmüyor bile. Alırsak da niye bunu aldın diyor.

Yani neredeyse işin % 70'i şans olmuş. Emeği görmüyor.

Bu konuda çok doluyum ben. Ne özgünlüğü anlıyor ne siteyi analiz etmeyi biliyor ne de backlinkle yükselmeye müsaade ediyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 05:35:08 -->-> Daha önceki mesaj 05:26:54 --

1. SEO Hedef kelimeye odaklı değilse sitenin özgünlüğünün önemi yoktur!

Örnek: Aslan Burcu aramasında adamlar ömrünü buna harcamış sadece bunun için site açıp koymuş. Bu kadar çaba harcadığından emin misin? Gözüken o ki bu konuda sınıfta kalmışsın!

2. Çok güçlü hit potansiyeli olan kelimelerde potansiyele göre rekabet artar.

Örnek: Burç Yorumları gibi devasa arama hacmi olan bir kelimede şu içerik hiç tatmin edici gözükmediği gibi, Google insanların site giriş alışkanlıklarını da çok yakından takip ediyor. Buraya baktığında ilk 2 sıradaki sitelerin SEO kasılarak çıkmış olmasına rağmen ana sayfada 6 sitenin ulusal medya olduğunu ve aslında hiç bu kelimeye SEO kasacak tipler olmadıklarını çok net bir şekilde görebilirsin. Bu da şu demek, her gün yüzbinlerce insan girip ivillage'de astroloji okuyorsa google "burç yorumları" aramasında bu siteyi kendiliğinden çıkartacak kadar zeki.

(Ekstra bir not olarak, iVillage, güçlü bir astroloji danışmanı olan İrem SU'yu büyük bir teklifle transfer edip Haberturk'ün bu konudaki en büyük kozunu elinden almıştı. Ne domain de astroloji geçiyor, ne site astroloji sitesi, sadece o bölüm çok ziyaret ediliyor olduğu için senin milyarlarca para harcasan çıkamayacağın seviyede otomatik duruyor o site!)

3. İnternet Kısa Yoldan Hit Kazanma Yeri Değildir

Hit kazanmak için Google'ın sana ihsan edeceği arama sıralamasına ihtiyacın varsa asla başarılı bir projeye sahip değilsin demektir. Bir üstte anlattığım gibi kendi başına markalaşmış, Google dışından hite sahip, düzenli ziyaret edilen siteler, kopyanın kralını dahi kullansalar ( haber ajanslarından çekilen her içerik kopya) asla ne spame düşerler, ne sıralama kaybederler, ne de dalgalanma yaşarlar. Çünkü bu siteler Google'a muhtaç değiller.

Google olmasa da hurriyet.com.tr çok ziyaret edilecek, Google yokken ziyaret ediliyordu zaten! Burada çok yanlış bir inanış var. Sen dün bir site açacaksın, full özgün girdin diye google alıp seni zirvede gösterecek! Böyle bir yaşamak yok maalesef.

Özgün içerik olması demek siten şahane demek değildir.

Sen özgün yazsan ne olur? Astroloji bilgin ne, bu konuda başarın ne? İnsanlar gelip bunu takip etmeye başlayacak mı sen özgün yazdın diye?!
HAYIR HAYIR! YÜZ BİN KERE HAYIR!

Sitenin şahane olması tek bir kritere bağlıdır: "İnsanlar bu siteyi seviyor mu?"

Sadece bu! Backlink dediğimiz kavram da tam bunun üzerine kuruludur.

Ben senin sitene girdikten sonra, Aslan Burcu Günlük Yorumu'nu okudum, bastım Facebook beğen tuşuna, facebooktan paylaştım, sonra 3 gün sonra aklıma geldi, bir daha bakayım dedim, çünkü senin sitendeki yorumlar çok güzeldi, bir daha girdim. Özellikle de Aslan Burcu Günlük Yorumu diye arayıp tekrar senin sitene geldim. Bu sefer daha da beğendim Google+ bastım oraya, başka arkadaşlarım da görsün diye... Sosyal medyanın sıralamaya etkisi dediğimiz de budur zaten. 500 tane Google+ hesabı açıp +1 basmanın bir faydası olmadığını gördük!

Tek kural var! Farklı bir şeye sahip olacaksın! İnsanlar sana özellikle gelecek!