neyine oha ne biçim hitap bu benim çizdiğim simge hiçbir yerde kullanılmadı istediğim yerdede kullanırım
ha bundan sonra herhangi bir kişiye satılırsa logo o zaman bunları demeye hakkınız var...
Çalışma koşullarınızı bilmiyorum ama profesyonel olarak uluslararası tasarım yarışmalarına (ürün tasarımı) katılıyorum. Aynı şekilde Türkiye'de katıldığım yarışmalar da var. Yarışmaların hepsinde belirtilen şu madde vardır:
"
Yarışmaya katılan eser(ler), daha önce başka bir yerde kullanılmamış / sergilenmemiş olmalıdır"
Siz o logoyu başka bir firma için yapmışsınız, kullanmamış dahi olsalar yaptığınız şey
etik değildir. Forum yönetimi tasarım yarışma kurallarını profesyonel kurallar çerçevesinde tekrar değerlendirmeli.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:28:17 -->-> Daha önceki mesaj 02:24:52 --
Mesela bakınız:
https://www.google.com.tr/search?q=d...hrome&ie=UTF-8
Fotoğraftan, ürün tasarımına, ürün tasarımından logo tasarımına kadar hepsinde kural aynıdır. Bu kuralı konuyu açan arkadaşımız konuya eklememiş dahi olsa yarışmalarda uyulması gerekilen bir kural olduğuna inanıyorum. Kesinlikle yaptığınız şey profesyonelliğe ve etik anlayışına uymamakta.
DizaynOfisi grafik tasarım referanslarımın bazıları hiçbir yerde kullanılmadı referans amaçlı olarak çizilmiş tasarımlardır istediğime satarım onları neden etik olmuyormuş açıklarmısınız...
Tasarım özgün daha öne hiç kimse kullanmamış kimseye satılmamış dünyaca ünlü yerlerde tasarım yarışmalarına katılıyormuşsunuz öyleyse birçok sitede önceden yapılmış olan logolar satılıyor neden satılıyor???