Merhabalar Arkadaşlar,
Hali hazırda turhost.com'da barındırdığım 25+ siteyi daha rahat yönetebildiğim tercihen bulut sunucu veya vps bir sisteme taşımak istiyorum. Şu an toplamda en fazla 1500 mb yerkaplıyor ve aylık ~10 gb bandwith kullanıyorum. Elimizde bir kaç proje var bunlar sebepli sistem hızlıca gelişebilir.
Sistemden temel beklentilerim:
- PHP desteklemesi.
- Wordpress ve Opencart sistemlerine tam uyumlu olması.
- Hızlıca genişletilebilir olması.
- Düzgün yedekleme alınabiliyor ve benim kendimin de alabiliyor olmam.
- Veri tabanı işlemleri için yüksek ram ayırabildiğim. (512mb + bu bence yüksek en azından)
- WHMCS-Hostbill gibi site sahiplerine ödeme konusunda otomatik haber verebilen alt hesapların yönetiminde yardımcı olabilecek yazılımlar kurulu/kurabileceğim.
- Sunucuya kurulacak lighttpd gibi yeni eklenti/yazılım konularında özellikle başlarda yoğun bir şekilde bana yardımcı olabilecek iş gücü olan.
- Türkiye erişim hızı yüksek.
- ns adreslerini özelleştirebileceğim.
- Hızlı ve çözüm odaklı destek alıyor olabilmem.
- Alt hesap kullanıcıları, örneğin mail kullanıcıları sisteme girdiklerinde, kaliteli bir arayüze sahip, kaliteli yazılım kullanabilmeliler. İnsanlar kurumsal epostaları varken gmail kullansınlar istemiyorum.
Yukarıda listelediklerim kabaca birşeyler oluşturmuştur. Ne için kullanacağımızı daha net anlatabilmem için biraz da kenmizden bahsdeyim. 4 yıldır Ankara merkezli ufak interaktif ajans işletmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiğince müşteri odaklı ve yaratıcı internet sayfaları yapmaya çalıştık. Müşterilerimizi mümkün olduğunca host olarak kolay erişebilmemiz için kendi seçtiğimiz bir yere yönlendirmeye çalıştık. Turhost sitelerin komple yedeklerini aldıramayınca artık daha düzgün iş yapan bir yere geçmek istedik.
Açıkça söyleyeyim, yaklaşık bir aydır ara ara araştırma yapıyorum. Leaseweb, ovh.net şu an en güçlü alternatifler. Ama yukarıdaki listeye ek olarak isteğimiz en önemli şey yerli sermaye olması. Diğer yabancı firmalar kadar büyük yada iyi olmayabilir, işini iyi yapmaya hevesli olması, rakiplerine kıyasla ufak tefek eksikleri görmezden gelmemiz için yeterli. Natro, Turhost, Sadecehosting gibi piyasa olduktan sonra şımarmış neresinden kitlesem kardır demeyen, sitemize logosunu çözüm ortağı olarak çekinmeden ekleyebileceğimiz, bizim gibi bu ülkeye katma değer kazandırmaya çalışan ve özverili bir firma arıyoruz.
Bu yüzden buraya bu konuyu açmak istedim. İnternetten bulamadığım göremediğim, ama siz işin direk içerisindeki insanlar tarafından bilinen firmalar mutlaka vardır. Tavsiyelerinize ve tekliflerinize açığım.
Bir kaçgün cevap atamayabilirim. Msn kullanmıyorum, eposta üzerinden yazışmak gerekecek. Son olarak mesaj değil konuya cevap atarsanız benzeri durumda olanlar için de işeyarayabilir diye düşünüyorum.
Sonuna kadar okuma zahmetinde bulunduğunuz için teşekkür ederim.