Tecrübeli arkadaşları bulmuşken konu sahibinin müsade ederse bir soruda ben sormak isterim.
geçtiğimiz ayın 18 inde ürün aldım 2 dolarlık bi ürün (10 adet s2 ekran koruyucusu)
hala gelmedi.. 2 dolarlık ürün ama 10 tane diye gümrüğe takılmaz öyle değil mi?
not: posta müdürlüğümüz çok hassas herhangi bir üç kağıtla el koyacaklarını sanmıyorum. zaten küçücük bir zarf
el koyma durumu yok, en fazla genel dağıtım merkezine gönderilir ve size ihbar notu bırakılır, sizde gider merkezde teslim alırsınız, paket fiyat olarak çok yüksek değilse birşey değişmez ki ben 160usd değerinde ürün sipariş etmiştim, ağırlığıda 3.5kg idi genel dağıtım merkezine gitti bende gidip oradan aldım sadece 7tl işlem makbuzu ücreti alındı ve paketimi teslim ettiler, paketler büyüklüğünden, ağırlığından veya fiyatından dolayı takılabiliyor ancak sizinkinin takılma ihtimali yok, en fazla satıcı kargoya vermemiştir, teslim süresi kargo tipine göre değişir ups, fedex vs ile gönderimlerde 3-5 iş gününde elinizde olur genelde mesafeye göre, ama usps gibi hizmetlerde ekonomik shippin ile gönderilmişse 20-25 günü buluyor, usps first class shipping ile genelde 15gün.
Yorumunuz için teşekkürler. peki alibaba ile ilgili bir bilginiz var mı ? çünkü alacağım ürünlerden 1 tanesi ebayda yok. alibabada var.
malesef oradan endüstriyel bir makina almayı düşünüyorum uzun zamandır o sebeple bende araştırıyorum ancak korkmanız için bir sebep yok alibabadaki neredeyse tüm ilanlar üretici ilanları veya şirket ilanları, canlı destek ise sürekli online google translate ile bile çatpat soru sorarsanız yanıtlarlar, escrow gibi ödeme seçenekleri var kargolama, adet ve fiyat bilgisini net olarak satıcıya mesaj göndererek öğrenebilirsiniz, sonrasında size invoice yani fatura gönderiyorlar sizde onaylarsanız ödüyorsunuz onlar ürününüzü kargoya veriyor ancak belirli bir fiyatın altındaki ürünler için fatura gönderileceğini sanmıyorum muhtemelen ödeme isteği gönderecekler sistem üzerinden.