Bunun sebebini bizim bölüm hocasının ağzından kendi ifadelerimle yazayım... Birinci öğretim harçlarını devlet karşılar düşük olduğu için fakat ikinci öğretim harçları çok yüksek. DEvlet o kadar kaynak aktarımı yaparsa sorun olur. Yapmazsa; okul da harçları bizden almazsa hocalara 2. öğretim derslerine girdikleri için ödedikleri ekstra ücreti ödeyemez. Onlar o ücreti hocalara vermezse hocalar 2. öğretim derslerine girmez. Hocalar derslere girmezse 2. öğretimler kapanır. Kapanırsa, tüm 2. öğretimler, 1. öğretimlerle birlikte derse girmeye başlar. Bu da infiale sebep olur
Ben de 2. öğretim öğrencisiyim bu arada. Fakat bizim harçların iptal olmamasının sebebi bu. Harçlar kalkacak lafları ilk çıktığında daha bizim hocamız yapmıştı yukarıdaki yorumları. 2. öğretim harçlarının da kalkacağı düşünülüyordu o zaman ve hoca, "parasını alamayan hiçbir hoca derse gelmez" demişti. "Siz de artık gündüz gelirsiniz derse" diye de eklemişti

Bizim üniversitede 2. öğretim fizik bölümü geçen yıl kapandı ve halen okumakta olanlar örgün öğretim haline gelerek derslere gündüz girmeye başlamıştı. Zannedersem hocamız ondan esinlenip böyle bir fikir sunmuştu
Neyse... Artık biz de devlet babadan ziyade devlet anayı görmek istiyoruz