Tatil iyidir
Okumanın boşu olur görüşündeyim.
Hayır mesele öğrenip öğrenememek de değil aslında. Öğrendim diyelim 4 yıl boyunca Türkçe eğitim göreceğim, arkadaşlarımla Türkçe konulacağım, Türkçe filmler izleyeceğim, Türkçe kitaplar okuyacağım yani öyle boşuna öğrenmiş olacağım gibi geliyor unutup gideceğim. Onun içinde 1 yıl boşa gitsin istemiyorum.
Ama yine de ben şansımı deneyeceğim hiç olmadı 1 yıl tatil yaparız
Şu "Hayır" ile başlayan paragrafa katılmıyorum açıkcası. Türkçe film izleyip türkçe kitap okumak artık değiştirilmeli. Film kültürü birisi olmayan biri olarak genelde türkçe dublaj izlerdim fakat biraz ilgi gösterince her filmdeki seslerin diğerini andırdığını görüyorsun ve berbat bir durum çıkıyor ortaya.Halbuki ingilizcem olsa çok daha keyif alarak izlerdim. Ya da araştırma yaparken karşına her zaman türkçe sonuçlar çıkmıyor. Aktif olarak ingilizce siteleri takip edip oralardan yararlanmak dururken türkçe sitelerde saatlerce geziyorum düzgün sonuç çıksın diye ve bunu değiştirmek için fırsatımız varken değerlendirmeliyiz bence. Okulun iyi bir hazırlık eğitimi veriyorsa kesinlikle bir seneye değer fakat yatarak geçireceğin bir hazırlık istiyorsan bence de boşa okuyup bir sene kaybetmemelisin.