Ben proje bazlı bakmıyorum olaya... Direkt firmanın yaptığı iş ve o işin alan adı kısmı olarak bakıyorum.
Şöyle örneklendirmek gerekirse;
Firmamız mermer sektöründe çalışıyor ve mermer'den cami işleri, mihrap-minber-kürsü-mukarnas vs yapıyor.
Firmamızın adı "XXXXX Mermer"
İnsanlara "XXXXX Mermer" dediğin zaman adamların kafasında mihrap-minber-kürsü-mukarnas vs oluşmuyorsa (ki oluşmuyor..), insanların kafasında trendyol dendiği zaman alışveriş sitesi oluşmuyorsa (ki internet işinden anlamayanlar için bir değer ifade etmiyor.), alan adının önemi burada boy gösteriyor. Geçenlerde babamla muhabbet ederken minbernoktacom un bende olduğunu söylemiştim. Dedem (internet sektöründen anlamayan sadece internetin adını bilen ve internetin her kelimenin sonuna com eklendiği zaman oluşan bir sistem olduğunu düşünen dedem) "Ne o internetten minber mi satacaksın" dedi. Şok oldum. İşte benim anlatmak istediğim de tam olarak bu.
Ben bu işi yapıyorsam;
mermernoktacom/net
mihrapnoktacom/net
minbernoktacom/net
mukarnasnoktacom/net
bende olur ise rakiplerimin bir değil on adım önündeyim demektir.
Dünya genelinde (Türkiye'de değil) kişi bir şeyi aramaya sonuna .com koyarak başlıyor.
Habernoktacom
Oyunnoktacom
vs vs...
Şu yazımda alıntılanan rakamlara bakılınca COM ve NET e girenlerin oranı azımsanmayacak kadar yüksek.. Haa google çıktı mertlik bozuldu derseniz kısmen hak veririm. Türkiye'de özellikle... Google'de Facebook diye aratan bizlerden bahsediyorum. =)