konuya yorum yazan herkese üniversite güzel demiş manzarası güzel vs. tarzında yorumlarda bulunmuşlar arkadaşlar zaten orayı tercih eden kişi bunları araştırmıştır : )
bence asıl bahsedilmesi gereken konular ;
1.) Adana'da bir öğrenci nekadar geçinir ?
2.) özel ve devlet yurt fiyatları ?
3.) üniversite öğrencileri için okula yakın ve en uygun fiyatlı ev kiraları ve semtleri
4.) barlar & cafeler
-----------------------------------------------
ben bu konularda ufak önerileri ve fiyat araştırmalarını aşağıda veriyorum yanlışım varsa yada düzeltilmesi gereken yer varsa sizlerde yorumlarınızı eklerseniz çukurova üniversitesini kazananlar için yararlı bir konu olur.
1.) Adana'da bir öğrenci nekadar geçinir ?
a.) halk otobüsleri fiyat: 1,40 TL / belediye otobüsleri 1,20 TL diye hatırlıyorum.
üniversite içerisindeki yurttan üniye ulaşım 1 TL. kampüsler arası turuncu diye adlandırılan otobüsler ücretsiz.
b.) Yemekhanesi oldukca ucuz en son 3 sene önce yemiştim 1,25 TL felan şuandada max. 2,50 TL civarına çok güzel yemekler yenilebilir.
c. ) Diğer harcamalarınız size bağlı olduğu için belli bir fiyat çıkartamayacağım.
2.)özel ve devlet yurt fiyatları ?
Bu Konu hakkında pek bilgim yok.
3.) üniversite öğrencileri için okula yakın ve en uygun fiyatlı ev kiraları ve semtleri
a.) eğer geceleri arkadaşlarınızla dışarı çıkıp eğlenmek ve şehrin canlı bir yerinde oturmak istiyorsanız barajyolu ilk tercihiniz olsun. kiralık ev fiyatları içkısımlara doğru biraz daha düşmekte olup min. aylık 350 tl max. 800 TL. kadar ilerliyor.
b.) eğer yok bana öyle janjanlı yerler istemiyorum diyorsanız. Çukurova üniversitesine 4km. olan Osmangazi mah. bulunuyor burada Toki evleri bulunmakta 2+1 ve 3+1 seçenekleri mevcut fiyatlar min. 250 TL'den başlayıp 350 TL kadar bulmakta evlerde kalorifer bulunmaktadır. pek sosyal bir semt değil tam tersine sessiz ve sakindir.
c.) kardeşim benim param var ben bu üniversiteyi amerikan pastası film serisini izleyerek karar verdim diyorsanız , üniversiteye 2km. olan hekim köy bulvarı civarıdan dublesk lüks villa ve siteler mevcut havuzlu, sahunalı vs. baraj manzaralı güzel bir yer : ) öğrenci partileri için vazgeçilmez bir ev ortamı oluşturabilirsiniz : )
4.) barlar & cafeler

a.) öğrenci ve gençlerin mekanı ora cafe
fiyatlar oldukca uygun ara ara konserler vs.'de oluyor ceza ve şebnem ferah gibi ünlü isimler çıkıyor.
b.) üniversite içerisinde son durak cafe, amfi cafe. vs. bulunuyor buralarda sadece oturmalık
Not: olaya biraz mizahi yaklaşmak istedim , yanlışım varsa af ola.