gokmavi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2 Yıllık bir önlisans bölümü okuduktan sonra eğer bölümünüzün devamı Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim bölümlerinden birisi olursa İşletme - İktisat - Kamu Yönetimi - Maliye - Çalışma Ekonomisi - Konaklama İşletmeciliği - Sosyoloji - Uluslararası İlişkiler Bölümlerindne birisinin 3.sınıfına Dikey Geçiş Kapsamında direk kayıt olma hakkınız var. Böylece hem lisans hemde önlisans diplomanız olmuş oluyor.

Onun dışında sınavsız ikinci üniversite kapsamında mezun olmadan da kayıt olabilirsin. Ama böyle yaparsan 1.sınıftan başlarsın.

Askerliği ancak Dikey Geçiş kapsamında 3.sınıfa kayıt olursan uzatabilirsin. 2.üniversite kapsamında askerlik tecili yapmıyorlar maalesef.
Anladım hocam. Ben askerlik olayını şöyle sanıyordum ; mesela 2 yıllık okul bitirdiniz. Birde açıktan 1.sınıftan başlarsanız 4 yıllık açık üniversiteye 4 yıl daha askere gitmiyorsunuz diye biliyordum ? Yani yanlış biliyorum o zaman. Toplam 6 sene askerliğe gitmiyorsun sanıyordum ben açıktan falan okuduğun için.

Ama eğer 2 yıllık bitirip dikey geçiş yapıp açıktan 3.sınıfa devam edersem askerlik uzamış oluyor ? Öyle mi oluyor yani ?