Yazarlık Hakkında...
Makale yazmak sadece düzgün cümle kurabilmek değildir. "Makale yazıyorum." diyen bir kişinin bir anlatım tekniğinin olması gerekir. Ansiklopedik bilgi tarzında yazılan yazılar okuyucunun yazıdan sıkılmasını sağlar. Oysa makalenin akıcılığı ve yazarın anlatım tarzı ziyaretçiyi siteye bağlar ve o yazı dahilinde bir kaç yazı daha okumasını sağlar. Bu da alexa bakımından sitenize büyük etkiler sunar. Ancak dikkat edilmesi gereken bir husus daha bulunmakta. Yazının ağdalı ve dolambaçlı anlatımlarla dolu olması bir dez avantajdır. Yazı yazılırken nasıl bir kesime hitap edildiği ve bu kesimin nasıl bir anlatımla yazıya bağlanabileceği çok iyi analiz edilmeli. Gençleri ilgilendiren bir konu üzerinde makale yazı yazılırken eski İstanbul ağzı ile yazılar yazmak ne kadar abesle iştigal ise orta yaş üzerine hitap eden yazılarda sokak ağzı kullanmak o kadar tuhaftır. Ayrıca değinmek istediğim bir başka nokta ise makale yazımında en önemli şey olan "Anlama ve anladığını anlatabilme" sanatı. Bu yeteneğe sahip olmayan kişiler, makale yazarken bir çok kaynaktan yararlanıp sadece cümlede ki kelimelerin yerlerini değiştirerek yeni bir makale ortaya çıkardıklarını sanırlar. Oysa makale yazımında yazarın kendi bilgileri, fikirleri ve yorumları önemlidir. Şöyle farz edin.
Bir tıp makalesi yazdırıyorsunuz ve yazdırdığınız kişi sadece başka makaleler bakarak yeni cümleler kuruyor. Ancak dikkat etmediği bir nokta bilmediği olayla bağlantılı kelimelerin abes yerlerde kullanılarak farklı anlamlar çıkarması... Buna dikkat edilmediği vakit okuyucuyu yanlış bilgilendirebilir hatta olaya hakim bir kişinin alay konusu olabilirsiniz. İnternet ortamında çöp olmayan kaliteli bilgiler ortaya koymak her zaman önemli olmuştur. Yazıda ki ciddiyet internet sitenizin kalitesini ortaya koyar ve dedikodular ile kulaktan kulağa reklamınızı yapar. Bu yüzden makale yazdırırken yazacak olan kişinin anlatımını kendi bakış açınızla değil, hitap edilen okuyucular açısından değerlendirin.
Bir makale yazarının kendini pazarlaması için güzel görsellere, jan janlı renklere ihtiyacı yoktur. Bir makale yazarı kendini en iyi yine bir makale ile açıklayabilir. Ben 7 yıllık bir blog yazarı aynı zamanda eski İHA, Ajans Haber Türk ve 4 adet yerel gazetede çalışmış gazeteciyim. Yazı yazmak benim işim. Eğer sizde makale yazdırmak istiyorsanız.
nazmiokbaz@outlook.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.
Ücretlendirme : 100 kelime
1,30 TL üzerinden yapılmaktadır.
En Az Makale Siparişi Alımı 10 Adettir.