adminmedya beni yanlış anlama ama kardeş amcana söylesen de artık küçük siteleri çamur atmayı bıraksa...
Birde İMD ye girmeyen siteleri asalak olarak tanımlamasa güzel olur. bunları demek istemezdim ama amcan olduğunu duyunca belki söylersin diye yazıyorum.
Bunları bana değilde mail olarak kendisine yada yazılarının altına yorum yazarak belirtebilirsiniz..Okurlarının görüşlerine ve eleştirilere açık olan birisidir kendisi ve bunu her zaman belirtir..Sizde posta kutusuna mail atabilirsiniz..
Ben kendimce size küçük site büyük site mantığını biraz söyleyeyim..
İnternethaber.com örneği ile başlayalım mesela..
İnternethaber.com bilindiği gibi bu işi kurumsal anlamda ve ciddi bir ekip ile yapmaktadır..Anında haber akışı ve copy paste mantığından uzak bir sistemle işler..Haberleri ajanslara bağlıdır ve ajanslardan gelen haberlerin dışında, özel röportajlar, haberler gibi özellikleriylede ön plana çıkar..
Personelinin sağlık güvencesini, maaşını, çalıştığı ortamın rahatlığı ve şirket olarak vergisini aksatmadan anında veren ve hiçbirşeyi gizli olmayan bir kurumdur..Tek eksik şu anda üzerinde çalışılan ve internet sitelerine verilecek olan haklardır..Bununla ilgili takipçisi olanlarda bu yasa tasarısının ne olduğunu bilirler..
Küçük sitelere gelelim..
Çok haber sitesinin künyesi yok..Bir haber yapıldığı zaman kişi dava açmak istediğinde sitede kimseye ulaşamıyor ve doğal olarak hakkını arayamıyor..Siteyi açan kişi personelinin sigortasını yapıyor mu yapmıyormu belli değil.Maaşları ne derece düzende veriliyor ve kurumsal anlamda bir yer varmı..
Şuna her zaman çok karşıyım..Bir site açan hemen bu işten popülerlik ve maddiyat anlamında kazançlı olacağını düşünüyor ve bu işi hafife alıyor..Şunu açıkça belirteyim ki copy-paste mantığı ile yapılan habercilik hiçbir zaman doğru ve etik değildir..Günümüzde birçok site buna küçük sitelerde dahil copy paste habercilik yapmaktadır..
Küçük siteler eğer ki vergisini veriyor, personelinin sosyal güvencelerini karşılıyorsa onlara kimse çamur atmaz..İleride beklenen yasada çıktığı zaman asıl internet haberciliği beklediği güvenceyi ve önemi o zaman kazanacak ve küçük diye tabir ettiğiniz sitelerde bu sitelerin ve yasanın mantığına göre hareket etmek durumunda kalacaklardır..
Saygılar