A kayıtlarını ekledim yalnız eğer oturması zaman almıyorsa problem devam ediyor. Farklı bir altnameserver oluşturmam gerekecek sanırım. Bu arada ben konuyu isimtescil e ticket yoluyla sordum yalnız bana tokat gibi bir cevap verdiler. Ben yönlendirmenin isimtescil tarafında olduğunu düşündüğüm için sizden kaynaklanıyor olabilir mi diye sordum. Bana domainler arıza yapacak konular değildir falan dediler. Yalnız söylediğinize göre domainlerdende kaynaklanıyor olabilir bu sorun. çok teşekkürler yardımlarınız için.
Birde şöyle bir şey sormak istiyorum. bir domaine 4 farklı altname server tanımladık diyelim. Bu name serverların hepsi farklı ipleri gösteriyor. A kaydı oluştururken 4 farklı ip yede a kaydı mı oluşturmak gerekiyor? ve site bunların sadece birisi üzerinde duruyor. Ayrıca kaydı oluşturduktan sonra birde ns kaydı oluşturmak gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa alt name server oluşturduğumuz alan adına 4 farklı name server bilgisini de eklemek gerekiyor mu?
Evet her nameserver için a kaydı oluşturmanız gerekiyor. Oluşturacağınız her nameserver içinde domaini aldığınız yerden işlem yapmanız gerekir. Domaine 4 adet nameserver girmek zorunda değilsiniz. Yalnızca başarılı bir şekilde oluşturduğunuzu düşündüğünüz nameserverleri girerek kullanabilirsiniz.
aslında iki ip adresim var ama birisini nedense kullanmıyorum.dns templateler diğerine işlenik hep bende sorun çıkar diye hiç ellemedim.
Şu anda çok kayde değer sorun yoksada bence karıştırmayın. Bırakın öyle kalsın. Bu arkadaşınki gibi problem ileriye giderse o zaman müdahalede bulunabilirsiniz.