kratos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sizdende Allah razı olsun öncelikle, şimdi başka yapılcak işlem yok ancak ne yazıkki Türk firmalar(bütün firmalar için demiyorum bunu yanlış anlaşılmasın) daha fazla para kazanbilmek için eş zamanlı işlemleri sağlayan alt yapılarını sağlam tutmuyorlar. İsimtescil tam olarak Icann bayiliğini yabancı bir aracı firma ile yaptığı için bu gibi işlemlerin gerçekleşmesinde malesef çeşitli aksamalar olabiliyor. İsimtescil'de böyle bir sorun olmadığını varsayarak whm panelinizden edit dns zone kısmından magazaintr.com altına ns3.magazintr.com ve ns4.magazintr.com kayıtlarının eklenmesi gerekmektedir. Şahin bey zaten size bu konuda detaylı bilgi ve yardımcı karşılıksız olarak verecektir. Şayet bu dnslerle ilgili işlem başarıyla gerçekleşmezse ben size yeni bir dns yaratmanızı önermekteyim.
A kayıtlarını ekledim yalnız eğer oturması zaman almıyorsa problem devam ediyor. Farklı bir altnameserver oluşturmam gerekecek sanırım. Bu arada ben konuyu isimtescil e ticket yoluyla sordum yalnız bana tokat gibi bir cevap verdiler. Ben yönlendirmenin isimtescil tarafında olduğunu düşündüğüm için sizden kaynaklanıyor olabilir mi diye sordum. Bana domainler arıza yapacak konular değildir falan dediler. Yalnız söylediğinize göre domainlerdende kaynaklanıyor olabilir bu sorun. çok teşekkürler yardımlarınız için.

Birde şöyle bir şey sormak istiyorum. bir domaine 4 farklı altname server tanımladık diyelim. Bu name serverların hepsi farklı ipleri gösteriyor. A kaydı oluştururken 4 farklı ip yede a kaydı mı oluşturmak gerekiyor? ve site bunların sadece birisi üzerinde duruyor. Ayrıca kaydı oluşturduktan sonra birde ns kaydı oluşturmak gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa alt name server oluşturduğumuz alan adına 4 farklı name server bilgisini de eklemek gerekiyor mu?