Mremre adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google nin banlaması için bir nedeni yok İP yi. Normal Search ediyor.
ve Sonuclarda sadece birtane veriyi kullanıyor googleden giris yapmıyor ve googleye abanmıyor yada başka birsey.
yazdıgım fonksiyonla googleden aldıgı o veri ile facebooka baglanıp gereklı taglar arasından verileri anlık alıyor. ve sadece izlenen videolar veritabanına kaydolmaktadır. maps xml + rss de barındırır.
şuan için bi sorun olmaz ama google da aramayı curl ile vs yaptıgınızda belli bi arama limiti var sonrasında ipyi banlıyor, yani hit arttıgı anda, aramalar cogalacak ve ban yemesi olası , google dan baskada sisteminiz yok sanrım, googleda tek veriyi alması onemli degil onemli olan aratma, aratma limiti var tek bi ipden, bi ipden xxx kadar arama olunca çat diye banlıyor ipyi, nedeni açık insan araması olmadıgını anlıyor bi tür koruma yani . böyle bişeyi deneyen çok arkadaş var hatta botları var, ama botlar cronjob ile belli bi zaman aralıgı için cekip duruyorlar. ama kimse bu banlanma nedeniyle scriptini cıkartmıyor,sanırım bu ip ban olayını atadınız yada bilmiyordunuz. bu işlem için bence bi ip havuzu lazım, birde curl yavas oluyor biliyorsunuz , ve google 1dk altı cevap almadıgında sanırm bu seo için kotu oluyor, timeout suresi 50 idi sanırm.

ek not : biliyorum anladım ama bu ban google serch için zaten, az çok nasıl veriyi alıp getirdiginizi biliyorum ben de ugrastıgım için video facebook ile