Arkadaşlar merhaba,
Size 2 konudan bahsetmek istiyorum.
İlk konu sayfada birine yetki verdiğinizde sizinle aynı konumda oluyor yani admin oluyor. Bu durumda sayfa kurucusuda olsanız kişi sizi sayfadan atabildiği gibi sayfayı da komple silebiliyor.
Bu saçmalıktan başka birşey değil. Bunun için nasıl bir çözüm bulunabilir.
Bir diğer sorum ise akıllara zarar cinsten.
Bir kişiyi sayfaya aldım 70.000 kişilik bir sayfa. Admin olduğundan dolayı herkesi attı ve ele geçirdi sayfayı. Daha sonra olayın üzerine gittim ve itiraf ettirerek sayfayı geri aldım. Geri alırken söylediği bir şey beni beynimden vurulmuşa çevirdi: " Ara ara sayfana girer reklam atarım! " Nasıl olacak diye sorduğumda cevap vermedi.
Neyse sayfayı geri alıp tek yönetici ben kaldıktan sonra bir baktım sayfanın iletisinde reklam var. Yöneticilere girdiğimde 2 adet yöneticinin eklendiğini gördüm. Girer girmez kaldırdım. Bundan sonra tekrar aynı şekilde yine giriş yapıldı.
Bu çocuk bunu nasıl yapabiliyor? Ölü admin veya gizli admin nasıl yapılır? Bu çocuk nasıl kendini yönetici yapıp istediği zaman tekrar panele geçebiliyor?
Çocuk bu olayda çok başarılı çünkü araştırmalarım sonucu yazılım şirketleriyle de başı belada ve kim olduğu bilinmemesine rağmen süren bir mahkemesi var. Yani bu olayı sürekli olarak yapıp gelir elde ediyor.
Ne yapayım bilemedim