Adres: http://www.urltara.com Özet: Bir alan adı ile aynı ip adresi üzerinde barınan web sitelerini bulma aracı.
Üzerinde bir süredir çalıştığım bir çeşit IP reverse işlemi de yapan
URL Tara projesi alpha aşamasından çıkıp beta aşamasına girdiğinden bir tanıtım konusu açmayı uygun gördüm. Amacım farklı insanların aracı kullanması ile oluşacak beta testini yapmak ve görülecek sorunlara göre, yapılacak bildirimlere göre geliştirme/düzeltme işlemlerini yapmak.
URL Tara nedir
URL Tara, bir web sitesi ile aynı ip adresi üzerinde barınan bilinen diğer web sitelerini bulma aracıdır.
Aracımız Bing arama motoru alt yapısını kullanır. Bir web sitesinin sonuçlarımızda gösterilmesi için daha önce Bing arama motoru tarafından kayda alınmış olması gerekmektedir. Eğer kayda alınmamış ise o web sitesi sonuçlarımızda çıkmayacaktır. Bu durum genellikle yayına alınmış ve çalışan siteleri sonuçlarımızda listelenmesine neden olur.
Sonuçlar arama motorundan elde edildiğinden eksik olabilir ve sonuçların kesinliği garanti edilmez.
Temel özellikleri
Türkçe alan adı desteği (
örneğin basınyayın.com )
Alan adı ve IP adresi ile arama yapabilme (
mozilla.com veya 63.245.209.106 )
Parametre ile otomatik sorgu yapabilme (
urltara.com/url/mozilla.com )
Tarayıcı düğümesi / bookmarklet
Ip konumunu gösterme, bayrak gösterme (
Ülke/Şehir )
Ip konumunu google map üzerinde gösterme
Aracımızı bir süredir (106 gün) kullananlar için 0.5.alpha sürümü üzerine gelen 0.6.beta sürümünün getirdiği temel yenilik ve özellikler de yazayım. Aşağıdaki maddeler biraz yüzeyseldir, kodsal bazda bazı sınıf ve özellikler baştan yazılmış, hatalar giderilmiştir, onları yazmam uygun değil.
0.0.6.beta sürümü ile gelen yenilik ve özellikler - Türkçe alan adı desteği eklendi: örneğin basınyayın.com
- İletişim sayfası şimdilik gizlendi: İletişim sayfası henüz geliştirilmedi
- Yardım sayfası ve içeriği eklendi
- "Hatalı url" desteği eklendi: Yazılan alan adı hatalı ise "Yazdığınız alan adı doğru görünmüyor." mesajı görüntülenir.
- Site logosu yenilendi
- Otomatik sorgulama eklendi: Bu sayede istediğiniz siteyi kolayca sorgulayabilirsiniz, urltara.com/url/site.com şeklinde.
- Sorgu kutusunu altına ufak bir yardım bilgisi yazıldı
- Altyapıda kodsal geliştirme ve yenilikler yapıldı.