Verdiğiniz firmanın web sitesine baktım. Bu siteye bakıp güvenen müşteri buluyorlarsa helal olsun. Hiç bir yasal dayanak açıklanmamış. Hiç bir hukuki mali sürece değinilmemiş. Adam 100 liralık alışveriş için sana 90 lira ödeyecek. Peki sen 90 liralık fatura kesemezsen ne olacak? Karttan çekilen toplam paranın 18 lirası zaten kdv. 10 lira komisyon 18 lira kdv bir de gelir vergisini ekle her işlemde giderin %35-40 olur.
Bir belge koymuşlar Düzce Defterdarlığına ait. İnternet üzerinde Kredi kartı ile yapılan alışverişlerin nasıl beyan edileceğini sormuşlar. Belge yarım. Ayrıca sorulan soru internette aracı kurum üzerinden ödeme tahsilatının nasıl beyan edileecği değil. Ben 2 sanal pos kullanıyorum. Sanal posun normal postan farkı yok. Ödemeyi alan faturayı keser. Sen ödemeyi kimden alıyorsan faturayı ona kesersin.
Bu iş karışık. Web siteleri bana güven vermedi. Türkiye'de bu işin yasal altyapısı yok. Bu verdiğiniz örnekteki site de Gelirler Genel Müdürlüğünden özel izinle faaliyet gösteriyoruz diye iddia ediyor. Yani sadece Bankadan pos almak yetmez. Kredi kartı ile yapılan her alışveriş kayıt altında. 10 liralık işlemin hesabını veremezseniz 10.000 lira ceza keserler.
Bu iş bana akıl karı gelmiyor hala.