Merhaba arkadaşlar

İnternet artık her eve girdi, e-ticarette insanlar kredi kartım çalınır korkusunu aştı. Evde örgü yapan ev kadınından tutun, iddaa oynayan emekli babalara kadar hepsi bir şekilde interneti kullanıyor.

Büyük şirketler bu işin içine girdi, e-ticaret yapıyorlar, gazeteler artık internetten yayın yapıyorlar, sosyal ağlar kuruyorlar.

Biz ise ne durumdayız kısaca özetleyim;
Eli pipisinde gençlere ***** site yapıyoruz.
Doğru-yanlış millete sağlık konusunda akıl veriyoruz.
Tel maşa sunucularda yıllık 1 liraya host satıyoruz.
1000 Gösterime 1 lira veren reklam firmaları kuruyoruz.
10 liraya 10 siteden video çeken bot yazıyoruz.
Adwords kuponuyla 10 liraya 100 liralık reklam yapmaya uğraşıyoruz.

Kısacası evet internet artık bir sektör olmuş halde, fakat biz sokaklarda işporta tezgahı işletiyoruz. Kazandığımızla ancak günümüzü kurtarıyoruz, hatta çoğumuz gününü bile kurtaramıyor.

İşini profesyonel yapan büyük firmalar var tabii, zaten bunlar büyük firmalarla çalışıp iyi paralar kazanıyorlar. Fakat r10 geneline bakıldığında çok büyük bir potansiyel oluduğunu ama bu potansiyelin hiçbir işe yaramadığını görmek mümkün.

Bu potansiyeli kullanmak için, örgütlenmek, birlikte hareket edebilmek, paylaşmayı ve iş bölümünü başarabilmek gerekli.

Ara ara görüyorum. Bizde wordpress gibi bir blog yazalım, bizde vbulletin yazalım. Ben eminim bizde toplansak bunun gibi bir script yazarız hatta daha iyisini bile yazarız. Fakat Türk halkının malesef ki bencilliği, kafasının şeytanlığa çalışması sebebiyle hep bu iyi niyetli girişimler sonuçsuz kalıyor.

Aynı şeyi reklam firmaları içinde söylemek mümkün yıllardır ringofon mingofon reklamları yayınlanıyor. İnsanlar artık reklamları görür görmez işi çakıyor. Piyasadaki şahıs girişimleri bir araya gelip, belki ütopik bir örnek olacak ama ADSENSE ve ADWORDS'e rakip olacak bir şirket yaratabilme potansiyeline sahip.

Zehir gibi gençleriz, bence bu saydıklarımı yapabilmek hiçte zor değil.

Sizlerinde bu konuda fikirlerini, düşüncelerini öğrenmek istiyorum. Belkide bu kıvılcımdan büyük bir yangın çıkarmak mümkün olacaktır...