Priapos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rahat bırakın insanları, dindarlarıda ateistleride hristiyanlarıda, yahudileride....

Konuyu açan paşam, orada 17 yazıyor diye örnekliyorum.

Farz et ki, 1992 yılında İstanbulda müslüman bir ailenin kara kafalı çocuğu olarak doğmak yerine,

1992 yılında Almanyanın Berlin kentinde, koyu hristiyan bir ailenin sap sarı çocuğu olarak doğabilirdin...

Ya da Tel Aviv de doğmuş olan Atatürk Havalimanında ayin yapan yahudilerden olabilirdin. Emin ol ki, bu kafayla; Görüşlerin nerede doğduysan, hangi dine mensup ailenin ferdi olduysan onlar gibi olacaktı.

İnancınıza göre, tanrı sizlere düşünmeniz için akıl vermiş doğru mudur?

İran'da yaşadığını, tanrının sana verdiği aklı kullanarak da ateizm ya da ona benzer yüzlerce görüşten bir tanesini benimsediğini düşün, boşver ateizm uçuk olur o akıla göre, deizm, agnostizm, budizm gibi dini düşünceleri benimsediğini düşün...

Senin bu dini olan devletin kendi vatandaşını nasıl kabullenecek şimdi?

Müslüman bir ülke...

La bu ülke ne zaman namaz kılar?

İnsanları kılıyor ya...

Ben kılmıyorum... Ben bu ülkenin vatandaşı değil miyim?

Faruk abi de elinde çanla dolaşıp duru kilisede... peki o?

Örf ? Adet ?

Örf - Adet mi istiyorsunuz?

Sıcak Türk kahvenizi alın yanınıza Türklerin müslümanlığı nasıl seçtiğini okuyun.
Bu konuya takmış vaziyettesin ve kesinlikle bana göre bu bir bahane.İnanmak istemeyen bir insanın ardına sığındı çok güzel bir kale.Konu bu değil ama tutamadım kendimi, çok özür dilerim.

Türkiye'de müslüman bir ailede değil de Almanya'da hristiyan bir ailede doğmuş olsan sen de şimdi hristiyan olmuş olurdun en iyisi hiç inanmayın boşverin din herkese göre değişir kafanıza göre takılın mı demek istiyorsun ?

Tam olarak bunu demek istiyorsun gibi geldi bana ama seni yanlış anlama ihtimalim de var elbet de.Ben bilim insanı olmadığımdan dolayı pek iyi anlayamıyorum biraz sığ tartışıyorum kusurumu affedin