Alıntı:
DarkRhyme Nickli Üyeden Alıntı
Konuyu çok önceden okumuştum ama yorum yapmadım.
Son 2 aydır bu bloglara yapılan yorumların siteleri nasıl etkilediğini gözlemlemeye çalıştım.
Kendi 1-2 sitemde bunu denedim ve inanın çok kötü sonuçlar aldım. Çünkü sitemin dilinde değildi. Orası ve google direk kıllandı tabiri caizse.
Google neden kıllandı peki;
1- Benim sitem Türkçe ama blog ingilizce
2- Benim sitem video sitesi ama yorum yaptığım sitenin içeriğimle yakından uzaktan alakası yok.
3- Benim yorum yaptığım sitelerde buna özellikle dikkat ederdim. Sayfa içinde dışarı verilen çok fazla link var. Girip bakıyorsunuz bizim gibi insanlar deli gibi kasmışlar. Arabıda var rusu da var. external linklere bakıyorum sayfa içinde 60-100-200-500 bile var. Burdan link almanın mantığı nedir ki?
Birkaç sebep daha var beni bloglardan uzak tutan.
Siz olsanız kıllanmaz mıydınız ki blogunuz var ise gelen onca saçma sapan yorumları görüp siliyorsunuz. Artık bloglar zannetiğiniz kadar işe yaramıyor. Ben eskiden çok yararını gördüm açıkcası ama artık bir işe yaramadıklarını düşünüyorum ve bunu düşünmek için elimde çok sebep var. Ayrıca diğer ülkelerin spamcı wm lerin bir farkımız olsun.
İçeriğiniz ile ilgili 1 siteden link alın bloglardan 10 link alacağınıza. |
Hocam,
Senin avatara hastayim. Gizemli bir hava veriyor. Zorro havasi var.
Sanirim bu forumda spamcileri seven bir tek ben varim.

Spamcilerin cok buyuk faydalari var. Bunlar
1. Paranin cok oldugu alani aninda belli ederler. Eger bir alanda para varsa, spamciler o alana girer. Wordpressteki spam yorumlarini inceleyin, adamlarin sitelerine bakin. O alanda normal site yapin, su andaki sitenizden daha cok para kazanirsiniz.
Ben hergun 20-30 dakika spam emaillere bakiyorum, spam wordpress yorumlarina bakiyorum.
2. Spam yapanlarin sitelerinden ogrenilecek cok sey vardir. Bu adamlarin google'a yakalanmamasi lazim. Sitelerine nerelerden link aldiklarina bakin. Cok sey ogrenirsiniz.
3. Bazi spamcilerin yorumlari sizin sitenize ayarlanmistir. Bunu nasil yaptiklarini dusunmek, bulmak bile size olumlu donusu vardir. Bazilari her yerden link alabilecekken bile almaz. Niye buralardan link almiyorlar sorusunun cevabini verirseniz, cok sey cozulur.
4. Benim sahsi gorusum su, SEO isinde adultcular ve spamcilerden ogrenilecek cok sey var. Kendilerine mesleki saygim sonsuz. Tabi her gordukleri yere "thanks" diye link birakanlari kastetmiyorum.
5. Akilli spamcinin linki akismete, ona buna takilmaz. Bulunmaz. Farkedilmez. Bunlari yakalarsaniz, maden bulmus gibi sevinin.
6. Spamcilerin yaptiklarini su anda hintliler elle yapiyor. Saati 2-2.5 dolara calisan ve isi sabahtan aksama kadar bloglara normal yorum yazmak olan insanlar var. Bu insanlarin isinin olmasinin ana sebebi, site sahiplerinin backlink almak istemesi.
Kusura bakmayin ama Google backlinklere bu kadar deger verdigi surece, bu sevda bitmez, size gore spam, bana gore oyunun kurallarina gore oynamak devam eder. Bence spam olayinda en suclu Google. Spamci sadece Google'u mutlu ediyor, Google ziyaretci gonderiyor. Oyunun kurali bu. Ben spamciyi severim. Mumkunse benim bloglara ellerinden geldigince comment spamming yapsinlar. Memnun olurum.
Sirf comment spam yapilmasi icin bazi siteleri onlarin gorebilecegi yerlere kaydediyorum. Cok ciddiyim. Spamci iyidir. Severim.
Bizim egitim sisteminde Batinin daha ustun oldugu her sekilde insanlarin beynine kazanir. Ben boyle oldugunu dusunmuyorum. Toplumsal olarak turkler, aman ecnebiler bizim hakkimizda soyle dusunmesin, sunu yapmasin, bunu yapmasin diye kivrim kivrim kivraniyorlar. Istanbulda havaalanindan Taksim'e kadar gidin, butun yollar superdir, sagda solda havaya su firlatan fiskiyeler, parklar sunlar bunlar yapilmistir. Niye? Ecnebi geldiginde bunlari gorur, memleketi adam yerine koyar... Varosa gidersin, ne yol vardir, ne okul, ne hastahane? Vergileri biz veriyoruz, adam bize yol yapacagina, aman ecnebi hakkimizda kotu dusunmesin diye olur olmadik her yere park, bahce, cicek bocek yapiyorlar.
Bunlarin hicbirine gerek yok. Zaten dunyadaki herkes Turkiyenin ne oldugunu az cok biliyor. Hic kimse blog yorumlarina spam yapiyorsunuz diye, ah su turkler yok mu, ne kadar barbarlar diye dusunmez. Spamcinin milleti olmaz. Spamci bir Turk spam yaptigi icin kendi milletine zarar vermez.
Yahu onu birakin, Anadolu uzerinden son 2000 yilda 3 imparatorluk gecmistir ve her zaman doneminin en ileri devletlerinden biri Anadoluya hakimdir. Birde su andaki duruma bakin: Cocuk olumlerinde en baslarda, saglik konusunda evlere senlik, insan haklari hak getire, her taraftan ceteci adam cikiyor, savasa giren ordularin askeri kayiplari bizimkilerden az, say say bitmez... Bir tane nobel odullu adamimiz var, korkusundan adam memlekete giremiyor. Var mi dunya uzerinde baska boyle bir ulke?
Yukarida yazdiklarim siyasi olarak anlasilmasin lutfen. Eger siyasi tartisma yapmak istiyorsaniz, bana ozel mesaj gonderin. Demek istedigim su: Utanilacak o kadar cok seyimiz varki, yabanci bloglarda yorum spami yapmak bence en masum kotuluk....
Neyse konuyu dagitmayayim... Ben spamciyi yukari saydigim maddeler yuzunden severim.
DarkRhyme gibi gozlem yaparak bu iste bilgi sahibi olan tum webmasterlarlada tanismak isterim.