Dmoz'a sitesini ekleten site sahipleri genellikle çok büyük beklentiler içine giriyorlar. Dmozda yaklaşık 7 - 8 sitem var. Açtıktan 1-2 ay sonra dmoz'a eklettiğim sitelerde oldu. Öncelikle tecrübelerime dayanarak söyleyeyim , yeni siteler için kesinlikle zararlı. İstediğiniz kadar özgün içerik ekleyin , isterseniz çok sık güncelleyin. Kaçarı yok , direk sandbox.
O yüzden yeni domainlere asla önermiyorum , 5 - 6 ay geçsin , mümkünse öyle önerin.

Alıntı

Ancak indexlenme yönünden gözle görülür bir faydası olacaktır.
Skygod arkadaşımın dediğine katılmıyorum. Ben 0 Backlinki olan yepyeni bir domaini , 20 gün sonra attığım her içeriği aynı dk indexletiyorum( sistem önemli değil , wp , joomla , blogger ). Çoğu kişide bunu yapabiliyor. Yani dmoz'un faydaları arasında hızlı indexlenme diye birşey olcağını sanmıyorum. Eski site eklenirse zaten çabuk indexleniyordur , yepyeni domainler eklenirse de zaten sandbox.

Dmoz faydasını kesinlikle uzun vadede gösteriyor. Türkçe kategorilerin pr değerleri pek yüksek olmadığından pr'a aman aman etkisi olduğunu söyleyemem. O yüzden sitenizi dmoz'a eklettikten sonra çok büyük pr beklentisi içinede girmemenizi öneriyorum.

Kolay gelsin.