Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj gösterimi - Öneri: Üyeler Arası Mesajlaşma Eklentisi
Tekil Mesaj gösterimi
  15  
Alt 22-03-2009, 17:41:05
seemsiyah seemsiyah isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

Birazcık flood gibi olacak ancak güzel haberler vermeye geldim

Eklenti yapımı tamamlandı ve şu an için gayet başarılı diyebileceğim bir eklenti ortaya çıktı. Sayfa sonunda eklenti var diye beklemeyin, yok. Ancak yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum.

Sitedeki bağlantıdan değişiklikleri takip edenler zaten neler yaptığımı görmüşlerdir ancak ben yine de kısaca bir tekrar edeyim:

Kullanıcılar paneli altında "Özel Mesajlar" adında bir menü ekledim ve bu menüyü görebilecek üyeler 1.seviyede olmalı yani "İçerik Sağlayıcı" olmalılar, her üye olan o paneli kullanırsa tadı kaçar diye düşünerek 1 seviyesine ayarladım. Ki zaten adı içerik sağlayıcı olsa da, içerik falan gönderebildikleri yoktu

Bu menüye girdiğinizde, mesaj yazabileceğiniz, yeni mesajları okuyabileceğiniz, gönderdiğiniz mesajları görebileceğiniz linkler sizi karşılayacak. Yeni mesaj yazarken, üye seçmek zorunlu ve üye seçimi için, gayet güzel bir üye listesi yaparak seçim listesini hazırladım

Gönderdiğiniz mesajlar otomatik olarak gidenlere kaydedilmiyor, hemen alttaki seçenekle kaydedilsin diyerek, kaydedebiliyorsunuz.

Ayrıca kendim yaptım diye demiyorum, çok da güzel bir özelliği var Örneğin size yeni bir mesaj geldi. siz bundan habersiz mi kalacaksınız? Tabi ki hayır. Ancak düşündüğünüz gibi alert falan vermiyoruz Wordpress sürüm güncelleyin diye uyarı verir ya hani girişte, aynen orada yeni mesajınız var diye uyarı göreceksiniz.

Bitmedi, mesajlarda yanıtlama özelliği de ekledik. Üstüne zararlı kod olmasın diye wordpressin güzelim sql injection önleyici yöntemini kullandık.
Ben kendime js ile alert attım yemedi örneğin

Doyamadık ve 2 dil kullandık. Ana dilimiz Türkçe ve yan dil ingilizce olarak.

Gelelim asıl meseleye, eklenti ne zaman yayınlanacak?
Eklentiyi sitemizden vermek yerine, hazır heveslenmişken wordpress.org üzerinden dağıtılsın dedim. Bunun için eklenti onay sırasında bekliyor ve yaklaşık 1 hafta süre veriyorlar. Yani aksilik çıkmazsa, seçim zamanı eklenti buralarda olacak.

Neyse bu bir haftada bende boş durmayıp, Beta Tester olayına gireceğim. Ve şu an, ilk deneyecekler olarak,
Bol bol muhabbet ettiğim anarschi, Gorgon, kurac ve
desteğini hiç esirgemeyen, hostunda bize yer veren Serkan Bey'i belirledim.

Eğer üşenmeyip yazıyı sonuna kadar okuduysanız çok teşekkür ederim.
Haftaya görüşmek üzere.