eğer haber ajansları "Portakal çiçeği kokulu NIVEA HAPPY TIME" diye sadece reklamdan oluşan haberleri insanlara satıyorsa, bu iş ayrıca ilginç.
Kadınlar Kulübü buradaki yazıların yüzde 70'i, keyword düşünülerek yazılmış, ürün tanıtım sayfaları. haber ajanslarına, bedava ürün tanıtımı yapmak için para veriliyorsa, kadınlarkulübü dmoz'la değil, haber ajansıyla uğraşmalıdır.
şimdi burada kimseye ders verecek değilim ama
bu sayfadaki gibi etiketlere sahip sayfaları içeren siteler, spam sitelerdir.
ayrıca haber ajanslarından haber alındığına dair bir bilgi de göremedim sitede. oyun bölümündeki oyunlar da orjinaldir herhalde.
haber ajanslarına üye olup, haber yayınlanması da(kadınlarkulübünün böyle bir özelliğe bile sahip olmadığına inanıyorum), dmoz'da yer almaya yetmez. öyle olsa herkes dmoz'a girerdi.
dmoz'da yer almanın temel kuralı: özgün olmaktır. özgün olmak, ya tek ya ilk kaynak olabilmektir. bu illa makale anlamında değildir. facebook gibi kendine özgü yapıya sahip siteler de sistem olarak özgündür ve dmoz'un kriterini karşılarlar. yoksa, eadating kullanan her site, arkadaşlık sitesi diye dmoz'a giremez.
şu anda kadinlarkulubu kapatılsa, internet hiç bir şey kaybetmez çünkü orada olan her şey zaten başka sitelerde mevcut. bu da özgünlüğün bulunmadığını gösterir.
mynet bu siteyi kapattırabilir mi? evet. içeriğimi çalıyor diye başvurursa ve bu site de içeriğin kaynağını ispatlayamazsa, hem kapatılır, hem de tazminat öder. bin tane bunun gibi spam site kursa, o tazminatı karşılayamaz.
içimden bir ses, bu wordpress temasının bile lisansına aykırı kullanıldığını söylüyor.
dmoz'a girmek zor değildir. blogger'dan bedava blog açarsınız, insanlığa faydalı, sizin oluşturduğunuz bir tane yazı yazarsınız. yeterli.
ya da böyle, oradan buradan toplanma içeriklerle site kurar, dmoz'dan uzak durursunuz.
bundan sonra soru sorarken, sitede bulunan, en azından 1 tane özgün içeriği gösterirseniz sevinirim.