Bizim forum kullanıcımız vefasızdır. Şöyleki girip bilgi aldığı foruma uye olmamak için binbir takla atar, olmak zorunda kalsa bile birdaha girmeyeceği için sallar da sallar bilgileri.

Piyasada o kadar fazla genel forum oluştu ki insanlar da artık bunaldı. Her onune gelen forum kuruyor. Forumlarda mod'luk yaşı 8'e forum adminliği 10 a düştü. Tabi kalite, seviye iyice ayağa düştü.

Ama ihtiyacı karşılayan forumlar her geçen gün yükseliyor. Misal benim kullandığım birkaç forum var. Ve hiçbiri genel forum değil.

Mp3 ve Film için 2 ayrı site, webmaster için R10, Elektronik üzerine Elektrotekno.. Başkada yok. Diğer forumların %70 ine uyeyim ama kullanıcı adım dışında birşey hatırlamıyorum..

Forumların tutmamasının nedeni kullanıcıya birşey verememesi. Biz hep hazıra alışan toplumuz. Paylaşmak zor gelir. Elimizdekinin bize ait ve özel olmasını isteriz. Onun hazzını tatmak isteriz. Bu nedenle forumlar bir iki kişinin paylaşımları ile ayakta kalmaya çalışır başaramaz.

Elektronik ve Teknoloji Merkezi u bilenler bilir. Üyelik referans usulüdür. VE dosya indirmek için dosya paylaşmak gereklidir. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte ve sadece elektronik alanına hitap ettiği için kitlesi bellidir. Ama gelin bir genel foruma aynı seyi soyleyin. Daldan dala işlerle projeler hep boşa gidiyor..