ben çoğuna katılmıyorum.

Rekabetin Çok Olması
Türkiyede sıfırdan açılan bir forumun zaten rekabet şansı yoktur.1 milyon sınırını açmış 5in üstünde forumun olduğu bir ülkedeyiz.

Linkleri Gizli Tutma
Forumların genel amacı üye kaygısıdır.Ayrıca ülkemizdeki mantalite buna itmektedir.İnsanlarımız aldığını alır ve gider.Yabancı forumlara dikkat ederseniz herkes teşekkür eder yorum yazar alternatif linkler ekler.burada suçu forum sahibinde değil de biraz da kendinizde aramalısınız.

Forumlar Çok Yavaş
Buna da katılmıyorum.Vbulletin iyi optimize edildiğinde gayet hızlı bi scripttir.Bunun örneği forumtr veya r10 olarak gösterilebilir.Kendi sitemi de gösterirdim ama reklam olmasın

Reklam Olayı
Buna bir nebze katılıyorum ama şöyle de bir durum var.Forum scriptleri reklam açısından çok geniş yerlere sahip ve insan reklam almadan duramıyor.Birde peşin parayla reklam vermek isteyenlerin cazip teklifleri insanları bu yöne itiyor.Ama önceden adsense bitsin artık türkler başlasın bir şirket bile yok diyorduk, sözümüzü yemeye gerek yok hepsinden allah razı olsun.

İçerik
Öyle diyosunuz ama bizzat denedim, bir wordpress blogundan aldığım herhangi bir konuyu vbulletin forumuma ekledim 2 gün sonra wordpressten üstteydim.Neden bunu kullanmayayım?Hem özgün içeriğimi eklerim hem kopya içerik eklerim.Yani forum blog gibi değildir ve sizin 10 günde bir yazacağınız özgün konuyu bekleyemez.r10 veya msxlabs da kopya içeriğin bulunduğu forumlardır ama sizin gibi daha çok kişi olduğu için özgün içerik sayısı diğer forumlara göre daha fazladır o kadar.

Ziyaretçi Yaşı
Böyle önyargıyla yaklaşırsanız tabiiki forumdan verim alamazsınız.Ben forumtrde moderatör olduğumda 19 yaşındaydım şimdi 25 yaşındayım.siz o yaşlarınızı transit mi geçtiniz acaba?20-25 yaş arası insanlar okul askerlik iş gibi şeylerle daha fazla meşgul olduğundan bu durum böyledir ve hep böyle olacaktır.

Masraf Çok Oluyor
sıfırdan kurulan bir forumun yıllık masrafı taş çatlasın 100 liradır, lisans da alın 350 liradır.

Son Olarak Google Bakışı
googleda aramalara iyice bir bakın en üst sıralarda kimler var..

Size Son Sözüm Boşuna forum açıp zamanınızı harcamayın. ->
TEK DOĞRU.Bu saatten sonra sıfır forum tutmaz.

Sanmaki sırf tezini çürütmek için yazdım.Bir forum sahibi olarak gördüklerimi yaşadıklarımı ve tecrübelerimi yazdım..Tekrar kusura bakma kardeşim.