Evet arkadaşlar bu makalemde sizlere forumların neden tutulmadığını anlatacağım.Bu yazım her forum için değildir ama genel olarak yazdım.Tutulan büyük forumlarda var.

1-Rekabetin Çok Olması
Forumların çok tutulmamasının nedeni çok rekabet olmasıdır.Çok forum sitesi olduğundan site tutulmayabilir.Mağlum 13-14 yaşındaki çocuklar bile forum açıyor.

2-Linkleri Gizli Tutma
Forumların yüzde 99'da linkleri görebilmek için üye olunuz eklentisi vardır ve ziyaretçi üye olmaktan bıkmıştır.Tamam üye olalım diyorsunuz bu seferde link kırık oluyor felandı filan.En iyisi yabancı forumlar.Mesela bana bir programmı lazım.Hemen yahoo.com'dan aratıp yabancı forumlardan zahmetsizce indiriyorum.

3-Forumlar Çok Yavaş
Çoğu forum site çok yavaş açılıyor.Bu faktör ziyaretçiyi kaybettiriyor.

4-Reklam Olayı
Forumlarda reklam olayı çok abartılıyor.Forumun hemen hemen her yeri reklam oluyor ve bu çok kötü bir imaj oluyor.Özellikle aniden açılan pencereler,popup reklamlar ve kontör reklamlar işin suyunu çıkartırıyor.Ben genellikle böyle sitelerden çıkıyorum ve genelde ziyaretçi çıkıyor.

5-İçerik
Forumların içeriği genellikle (ç)alıntı yazılardan oluşuyor.Yazıyı boşverin kurallar,kategorileriler,sitenin sloganı bile benzer:.Türkiye'deki forumların çok çok az bir kısmı kendi içeriğini üretiyor.(Örn:R10,Msxlabs)

6-Ziyaretçi Yaşı
Forumların genelinde kullanıcı yaş ortalaması 13-175 arasındadır.Yani forumlar çoluk çoçuk dolu bir nevi.Eee durum böyle olunca forumda ne saygı,ne emek oluyor.

7-Masraf Çok Oluyor
Genellikle forumların masrafaı çok oluyor.Eğer çok iyi bir forum sitesi olmak istiyorsanız.Yıllık en 2000 tl masrafınız olur.Forumlar genellikle çok bw harcadıgı için sıkıntı yaratıyor.Ayrıca güzel bir forum için iyi bir hostinge ihtiyacınız gerekir.Çoğu forum sitesi daha 6 ayını doldurmadan kapanıyor.Nedeni belli çok masrafın ve az kazancın olmasıdır.

Son Olarak Google Bakışı
Google'nın forumlara bakışı çok berbat.Google forumları indexler indexlemesine ama üst sıralarda olmak çok zor.Eski forumlar almış başını gidiyor.

Size Son Sözüm Boşuna forum açıp zamanınızı harcamayın.

Makale Tamamen Bana aittir.Alıntılarda nickimi kullanın Lütfen