Drupalin en büyük avantajı diğerleri gibi sadece sözde değil gerçektende işlemelik bir hamur oluşu...
Mesela joomlada bi emlak sitesi yapmak istediğiniz zaman size emlak bileşeni, bileşene uygun modül, modül yerleşimine uygun bir tema lazım. ve bileşenin size verdiği imkanlar dahilinde temanızın modül yerleşimlerine göre sınırlar içerisinde kalıyorsunuz.
Drupal ise size belli başlı eklentiler sunuyor. Siz o eklentilerden emlak modülünüzü arkadaşlık modülünüzü şiir modülünüzü vs bu tarzda modülleri kendi kafanızda şekillendirdiğiniz biçmde çıkartıyorsunuz.
Geçenlerde drupalde emlak sitesi yaptım emlak eklentisi tarzında tek eklenti dahi kullanmadım. cck + views+ images yetti bana.
Joomla ve wordpress neden daha fazla tutuluyor?
Cevap: Joomlada wordpresste herşey sabit eklenti ve modül blok üzerinden gidildiği için belirli bi kalıp çıkarmak mümkün fakat o kalıbın dışına çıkamıyorsunuz logoyu değişirsin bi kaç renk değişirsin bu kadar. Biz biraz tembel millet olduğumuz için hazırı daha çok seviyoruz
Oysa ki Drupal de belirli bi mantık yok. Portal Tarzı bişeyde oluşturabilirsiniz Basit bi blogda. Bu yüzden drupalde fazla tema çıkartılamıyor. Ve buda Drupali Out yapıyor maalesef.