Müdür DMOZ sermaye piyasasına bağlı olmadığı ve borsada işlem gören bir kurum olmadığı için senin sermaye piyasası kurulunın tebliğleri dmoza vız gelir tırıs gider, o yasalar borsada işlem gören ve işlem yapan firmaları bağlar. Dmozu değil.
Ayrıca orada gönüllü bir editör var. Böyle bir ayrıntı gözden kaçmış olabilir. Boğaziçi işletme nin dekanı dmoz editörlüğüne başvurdu da kabul etmediler mi?
Dmoz bir resmi bir referans kaynağı, reklam mecrası veya duyuru panosu değildir. Oradaki sitelerin bir kısmı sahipleri bir kısmı da diğer kullanıcıların önermesi sonucu eklenmiştir.
Ayrıca borsa ile ilgilenen bir kişi danışmanlığı nerenin verdiğiniz işlemi nerenin yaptığını bilir. Zaten aracı kurum olmadan borsada işlem yapılamayacağını herkes bilir. Oradaki tabirin hiç bir önemi yok. Orada cinayet yasağı kalktı yazsa millet bir birini mi öldürecek, yoksa o siteye yasak mı gelecek?
Ayrıca tasarımı sıfır dediğin joomla sitede kasım 2007 den bugüne kadar günlük olarak eklenmiş haber arşivi mevcut.
Ve sitede "Burada yer alan yatirim bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatirim danismanligi kapsaminda degildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayımlanan..." diye legal yazıyı da koymuş adamlar.
Yani senin derdin Borsa Danışmanlık hizmetleri ibaresi mi? Yoksa senin ticari hedeflerle kurduğun sitenin kabul edilmemesi mi? Çünkü eğer yanlış bir tabir varsa şikayet et düzelsin.
Ama senin ki üzüm yemek değil bağcı dövmek yakarışı sanırım.
Ben de 2 sene önce dmoz a başvurdum reddedilince yemek ve restoranlarla ilgili bir dizinde gönüllü editör oldum. O zaman kimse bu dizinde editörlük yapmak istemiyordu. Sonra sonra restoranlardan özel mesajlar gelmeye başladı, buranın yüksek gelirli müşteri potansiyeli olduğu keşfedilince. Ben bir gurme miyim? Aşçılık eğitimi mi aldım? Sadece bu işe gönüllü oldum.
Kişilerin maaş almadan çalıştığı gönüllü ortamlarda işle bu kadar yürür.