Alıntı:
tirol07 Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslar ufak bi sorunumuz var!
Arkadasin evinde bulunan Windows bilgisayara shoutcast dns kurduk!
arkadas sam ile kendi evinden localhost yazarak baglaniyor fakat ben evden sama arkadasin ip sini yazarsam baglanmiyor!
Yani benim pcden arkadasin pc ye aktarilacak arkadasin pcdende dinleyicilere nasil yapabilirim bunu arkadaslar lütfen yardim! |
4 5 senedir internet üzerinden dj'lik yapıyorum. İsteyenlere bu konu hakkında yardımcı olabilirim.
Öncelikle bağlanamama sorunu; firewall, güvenlik duvarı gibi sebeplerle olur. Eğer kendi bilgisayarınızı host olarak kullanıyorsanız, daha doğrusu radyo'nun kurulu olduğu hosting localhost'unuz ise windows güvenlik duvarını iptal edin. Ben güvenlik duvarından izin vermeme rağmen, kapatmadan yayını dinlettiremiyordum. Firewall varsa mutlaka izin verin. Hatta disable edin. Sygate firewall kullandım uzun yıllar boyunca ancak bazen disable etmeden çalıştırmıyordu.
Winamp'ı kurduktan sonra ona uyumlu olan shoutcast plug-in lerini doğru bir şekilde kurmak ve ip adresi, şifre gibi ayarları doğru girmek zorundasınız.
Yayınınızın çalışıp çalışmadığını kendiniz de test edebilirsiniz. Winamp'ta yayını başlatıktan sonra ip adresiniz ve portunuz ne ise Media player'da url kısmına yapıştırmanız yeterli olacaktır. Media player yayını dinlemeye başlarsa server'da sorun yoktur.
Bununla ilgili görsel ve sesli bir video hazırlayabilirim ancak laptop'ımı servise verdim. Salı günü gelecek. O zaman hazırlayabilirim.