Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Dizi-tv ile ilgili zaten bir sorunum yok, o çok önceden dmoz'a eklenmiş durumda. Yine de yanlış olan şu varsayımı düzeltmek istiyorum: "dizi isimlerinin aramalarından hit almak ve adsense'den kolay yoldan(dizi isimlerinin çok aratılması) para kazanmak olduğu aşikar". Bu siteyi açarken aklımda böyle birşey yoktu. Hatta başlarda sitemde reklam bile yoktu. Diğer sitelerimde olduğu gibi bu sitem de Drupal tabanlı ve Drupalle haşır neşir olmaya başladığım bir dönemde hem dizilere olan ilgim nedeniyle hem de Drupal'i aktif olarak kullanıp kurcalamak isteğimden dolayı bu siteyi açtım (aynı zamanda ilk drupal sitem). Zaten domain olarak siteye özel bir domain kullanmamış olmam da aslında bunun bir deneme projesi olduğunu ortaya koyuyor. Ticari bir amaç olsa ayrı bir domain alırdım.

Sitenin özgün olmaması konusunda haklı olabilirsiniz. Ancak sitenin üstlendiği amaç diziler hakkında başka yerlerde bulunmayan bilgiler veya yorumlar sunmak değil. Aslında herşey divxplanet.com'da açtığım bu konuyla başlamış oldu. Sitenin çıkış noktasını da şu iki cümle özetliyor aslında:
Alıntı
Yeni bir dizi arıyorum kendime ve tek tek her diziyi kontrol etmekten sıkıldım açıkçası; yok iptal edilmiş mi, yok final yapılmış mı, yok türkçe çevirisi varmıymış... Halbuki bunların hepsini birarada görebileceğimiz bir liste olsa ne kadar faydalı olurdu.
Kısacası sitenin içeriği 4-5 farklı kaynaktan yararlanılarak oluşturuluyor. Yani dizi-tv'yi kullanmayan birisi tüm bu bilgiye ulaşmak için tüm bu kaynakları incelemek durumunda. Ben bu sıkıntıyı yaşadığım için bunu çözmeye yönelik bir girişim de bulundum. Sitenin hikayesi budur anlayacağınız. DMOZ'da olmasını da benzer bir Türkçe site olmamasına bağlıyorum, olsaydı zaten bu siteyi açmazdım.

Foça Gençlik Kulübü: Söylediğim gibi bırakın haber kopyalamayı, haber fotoğraflarını bile kendim gidip çekiyorum. Tamamen özgün içerikli bir site.

Drupal Dersleri: DMOZ'daki ilgili kategori yaklaşık 1.5 aydır güncellenmemiş. Bu ne anlama gelir bilemiyorum ama belki de editör olan kişi yeterince ilgilenmiyordur. Linklerle ilgili önerilerinize gelince: Türkçe bir sitede mümkün olduğunca Türkçe kullanmaya çalışırım, bu yüzden ingilizce modules, themes gibi link başlıkları kullanmak istemiyorum. Drupal dünyasında tema ve eklenti indirmek için tek bir adres vardır, o da Drupal resmi sitesi drupal.org'dur. Bu yüzden de verdiğim linkler doğrudan resmi siteye yönlendiriyor. Drupal kullanan birisi bu durumu yadırgamaz zaten, kullanmayan birisi de çok çabuk alışacaktır

Yazdıklarınızı özetleyecek olursak, şuanda dmoz'da bulunmayan her iki sitemin de orada olmaması için bir sebep olmadığını söylüyorsunuz. Sanırım bu durumda izlenecek yol siteleri tekrardan önermek olacak.