Cenk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@digiklan
1) Siten büyüdükçe ve gelirin arttıkça dediklerin zaten sağlanır
2) Yazılım bilen biri ya da 600-700ytl ayırabilen biri çok kaliteli bir yazılım yaptırabilir
3) Planlama ve emek ile tek kişi bile olsa uğraşarak istediğini başarabilir
4) Tasarımı 100-200ytl ye uzman tasarımcılara yaptırabilirsiniz (r10 da var bu tasarımcılardan)
5) Tasarımcının ve site sahibinin maharetiyle halledilebilir bir olay
6) İçerik eklemek için ekibe ya da bir topluluğa ihtiyaç yok. Herhangi bir ajans ya da bir eleman yeterli olur. Tek başına bile bir siteye günde yeterince içerik eklenebilir. Zaten ben de herkesin bilgili ve özgün yazılar yazabileceği bir konuda site açmasını bahsederim makalelerimde. O yüzden içerik konusunda sorun olacağını hiç sanmam
7) Reklam satış departmanı yerine reklam ajansları ile (reklamz, zapmedya, adsense vb...)
halledilebilir ve uğraştırıcı olmaz.
Ve sonuç olarak başarılı siteler zaten kaliteli siteler yani benim bahsettiğim makalede yanlış ya da yapılması imkansız bir olay değildir.
Hocam kaliteli site tanımında örnek olarak izlesene, mackolik ve haberturk gibi örnekler vermişsin.
Hiç biri 1 kişinin mesaisi, 200 liralık tasarım, 500 liralık kodlama ve adsense reklamları ile bir yere gelemezdi.

Şu konuda söylediklerine katılıyorum uzun süredir aynı şeyi ben de söylüyorum. Sadece SEO üzerine çalışıp hiç bir işe yaramayan çer çöp site yapanlara ben de karşıyım.
Bir site öncelikle bir konuda bir ihtiyacı karşılamalı hatta kendinden önce aynı ihtiyacı karşılayanlardan daha iyi veya daha farklı karşılamalı.

Bu seo mantığı işlek caddede dükkan açmak gibi bir şey. Türk milletinin tabiri ile güzel işlek caddelerde dükkana [b.k koysanız satar].
Webmasterlık da bu SEO rekabeti yüzündn aynı noktaya gidiyor. Sitelerinde kaba bir tabir ile hiç bir b.k olmayan adamlar işlek caddeler üzerine jenerik kelimeler üzerine site açmaya uğraşıyorlar.

Markalaşma, konsept hazırlama, hedef kitle belirleme gibi şeyler yok ortada. Çünkü internet yayıncılığı yayıncıların elinde değil [webmastır] ların elinde...

Ama sen çitayı çok yukarı dikmişsin. İzlesene, haberturk olabilmek için tek kişilik web projeleri yetmez.
Eğer tek kişilik proje üreteceksen kopya ve çalıntı içerikten başka çaren olamaz. Çünkü bir adamın yazabileceği makale sayısı nedir?
Günde 1 makale? 2 makale? 3. makalenin özgün olmayacağının garantisini verebilirim. günde 3 makale yazacak kadar derin adamın zaten türlü türlü işi olur.

O yüzden kalite konusundaki önerilerine katılıyorum.
Siteyi açmadan yazılım, donanım, içerik, hedef kitle planlaması yapılmalı.
Reklam konusunda adsense'den, ziyaretçi konusunda google aramalarından başka çözümler üretilmeli.

Ama tek başına çıkıp ben haberturk gibi, izlesene gibi internet devi olacağım diyen adamın hareketi girişimci ruhtan öte cahil cesareti olur.

saygılar