sordunuz diye yorumluyorum:

dizi-tv: mfa bir site. diziler hakkındaki bilgiler, bir çok sitede bulunan(sizin de bilgileri oralardan aldığınız kesin. mesela hatırla sevgili dizisininin oyuncularını oturup da yazmazsınız) bilgiler. videolar başka sunucularda barınıyor. yani kaynak değil siteniz. size ait olan tek içerik "kısa tanıtım" diye girdiğiniz, özelliksiz ve baştan savma bilgi bölümleri. bu sitenin yapılış amacının, dizi isimlerinin aramalarından hit almak ve adsense'den kolay yoldan(dizi isimlerinin çok aratılması) para kazanmak olduğu aşikar. tabii ki para kazanmak sorun değildir ama özgün bilgi, yorum vermeden para kazanmak, mfa sitenin oluşmasına sebeptir.

oyuncuların isimleri, kısa bilgi ve video yerine, her dizi hakkındaki içsel düşüncelerinizi yazsaydınız(mesela: ulan bu hatırla sevgiliyi çekenler ne mal adamlar, yayınlayan kanalı da sevmem, böyle dizi mi olur. o karının zırlamasının tek nedeni mirastan mal alamayacağını bilmek. insanlar böyle işte.....), bu bile ziyaretçi için farklı açılım yaratması nedeniyle özgün içerik kapsamına girerdi ve dmoz'un aradığı eşsiz içerik kriterini yakalardı. şu an için bu sitenin dmoz'da bulunması anlamsız.

Foça Gençlik Kulübü: dmozda yer almaması için bir neden göremiyorum. eğer haberler benzeri bir siteden kopyalanmıyor veya alınıp yeniden yazılmıyorsa, foça veya yöresel etkinlikler ile ilgili bir kategoride rahatlıkla yer alabilir. çünkü foça'daki etkinliklerle ilgilenen birisi için güzel bir kaynağa benziyor.

Drupal Dersleri: söylenecek pek bir şey yok. editör, hazır sistemlerle ilgilenen biriyse, editörlük görevi nedeniyle siteyi incelemeye başlar, sonra drupal'e merak sarar ve her sayfayı tek tek dolaşmaya başlar, 2 saat sonra da editör olduğunu hatırlayıp siteyi onaylar. dmoz'la ilgisiz ama belirtmek isterim. "Özelleştirme:" bölümündeki linkler, dış link. halbuki yerleşim ve başlıklar(title) Türkçe. url'ye bakmadan tıklayan kişi, sizin sitenizin içende, Türkçe kaynaklarda dolaşıyormuş hissiyle tıklayacaktır(ben öyle yaptım en azından). bu da hoş bir durum değil. "Özelleştirme:" yerine, ingilizce kaynaklar gibi bir ifade daha doğru olurdu. hatta link başlıklarını da ingilizce yapmak(plugins ve themes sadece) epeyce hoş olur.